fbpx
Berichten blijf op maat

Mindful Wandelen; thema Vrijheid

Wil jij ervaren wat Mindful wandelen voor jou kan betekenen? Gun jij jezelf genoeg vrijheid voor jezelf?

Mensen vinden tijd en aandacht schenken aan jezelf vaak egoïstisch. Waar het vaak mis gaat, is dat we onze eigen wensen en verlangens minder belangrijk maken dan die van anderen. Begin daarom met jezelf meer prioriteit te geven. Dat is niet egoïstisch, het is een noodzaak. Het is goede zelfzorg!

Van ‘moeten’ naar ‘ont-moeten’

Neem jij voldoende tijd voor jezelf om jouw batterij weer goed op te laden? Hoe vaak vergeten we onszelf en laten we ons leiden door de waan van de dag?

Een aantal voorbeelden:

  • Je bent het niet gewend om jezelf op de eerste plaats te zetten
  • Je bent van mening dat je altijd maar bezig moet zijn om maar niet als ‘lui’ aangezien te worden. Dus raas je maar door. Hoe vaak hoor je iemand wel niet zeggen ‘Ik heb daar (nu) geen tijd voor. Andere keer’…
  • Je hebt iets vervelends of naars meegemaakt of bevindt je in een vervelend situatie. Je kunt het niet goed verwerken of je blijft er in hangen. Je leidt jezelf af door alsmaar bezig te zijn.
  • Je maakt je ergens zorgen over maakt en dit blijft je maar bezighouden. De ergste scenario’s passeren de revue. Je bent de controle kwijt.

Dit kost je veel energie. Hoe laad je je dan weer op? Hoe kom je weer beter in balans?

Ervaar jij Vrijheid?

Hoeveel invloed heb jij eigenlijk op je eigen leven? Leef jij jouw leven of laat je je juist beïnvloeden door anderen en je omgeving? Heb je daar wel eens bewust over nagedacht?

Als je nu eens nagaat wat je allemaal niet meer kan. Wat doet dat met je? Je sluit je hiermee juist van jezelf af en dit brengt negatieve emoties met zich mee. Je raakt gestrest, gefrustreerd, geïrriteerd, moe of zelfs boos. Je zou eigenlijk graag dit of dat willen doen of gewoon even tijd om te niksen of te relaxen. Je hebt het gevoel te worden geleefd.

Toch heb je invloed op je eigen tijd. Ook al denk je dat dat niet zo is. Dit alles heeft te maken met het maken van keuzes en het stellen van prioriteiten.

Mindful Wandelen

Mindful Wandelen is een tool om even uit die modus te komen. De buitenlucht, in beweging zijn, aandacht voor jezelf. Je leert om te gaan met jouw piekergedachten, obsessieve of belemmerende gedachten. Hoe kun je jouw aandacht toch verplaatsen om daar toch los van te komen?

Mindful Wandelen is veel meer dan alleen lopen en in beweging zijn! Door je aandacht te richten op het moment zonder dat je jezelf laat afleiden en zonder oordeel naar wat je voelt of denkt. Dit vergt enige oefening. Met verschillende oefeningen leer je om je om je aandacht te richten in het hier-en-nu ofwel het Heden en niet meegetrokken te worden in allerlei gevoelens en gedachten die bij je opkomen. En je leert ook hoe je dat kunt gebruiken in het dagelijkse leven. Je leert je even los te maken van alles wat je bezighoudt.

Mindful is iets anders dan Stilte wat vaak daarmee verward wordt. Mindful draait om Bewustzijn. Met behulp van oefeningen en metaforen gaan we een prachtige wandeling maken en je gaat weer contact maken met jezelf door je aandacht te richten op je eigen lichaam en geest. Me-Time dus. Laad je batterij weer op!

Contact / Opgave:

Wil jij dit ook eens ervaren? Maak dan Kennis met Mindful Wandelen voor slechts € 5,00. We wandelen een ronde van ca 5 km, duur van de sessie is 1½ uur (het kan wat gaan uitlopen). Tijdens de wandeling gaan we allerlei oefeningen doen, zoals ademhalingsoefeningen en bewegingsoefeningen aangepast aan jouw situatie. Ook maken we gebruik van metaforen uit de natuur die van toepassing zijn op jou.

  • Ga naar het contactformulier
  • Bel of App met: 06-33593260
  • Email naar: contact@blijfopmaat.nl

En als dit je goed bevalt, kun je je opgeven voor een pakket waarin we met jouw persoonlijke problemen / belemmeringen / angsten aan de slag gaan. Je krijgt mooie inzichten die jou ondersteuning geven en helpen in je dagelijks leven.

Klik hier om naar het Pakket 4x mindful wandelen te gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...