fbpx
verbinding

De verbinding met jezelf kwijtraken… het gaat geleidelijk en je hebt het meestal zelf niet in de gaten. Totdat je echt in de problemen komt en het niet meer gaat.

Het overkwam ook mij ook. Ik was toch altijd sterk en kon de hele wereld aan? Haha, ik was hard voor mezelf ja. Dat blijkt toch iets anders te zijn dan sterk en toch aardig en lief zijn voor jezelf. Ik raakte steeds verder van mezelf verwijderd zonder dat ik het doorhad. Tijd voor een reset dus, zeg ik nu zelf zo heel makkelijk.

 VAN HARD NAAR HART

‘Als je goed voor jezelf zorgt, kun je pas goed voor ander zorgen’

Door jezelf voorbij te lopen, verwijder je steeds verder van je ware ik. Als je geen aandacht hebt voor wat er in je lichaam gebeurt, kan het zomaar zijn dat je belangrijke signalen mist. Hoofpijn, buikpijn, onrust in je hoofd. Of irritaties, frustraties, angst, verdriet of wat dan ook. Al die nare gevoelens wil je niet voelen en waar je ONBEWUST de hele tijd mee bezig bent, om daar vooral NIET naar te luisteren. Je negeert het liever.

Dus ga je over op je overlevingsmechanismen. Als je alsmaar druk bezig bent, hoef je niet te voelen. Of je geeft je over aan netflixen, gamen, social media. Dan heb je tenminste wat afleiding en hoef je niet te denken. Of je kropt het liever allemaal op, want dat voorkomt zoveel gezeur en ruzie. Zomaar wat voorbeelden.

 VAN ‘LIJDEN’ NAAR LEIDEN

Zonder dat je het doorhebt, zijn we meer bezig met overleven dan echt leven. Je kunt het gevoel hebben dat je het leven van anderen leeft, maar niet zoals jij zelf je leven zo willen leven. Of je zou je zo graag anders willen voelen dan dat je je nu voelt. De manier waarop jij de dingen doet en hoe je denkt, wat voor jou waarheid is, loopt op je automatische piloot. Het is een soort van automatisme geworden waar je naar bent gaan leven, niet nadenkend of die patronen wel zo gezond zijn voor je.

Dit zorgt ervoor dat jij belemmerd of geblokkeerd wordt door je angsten. Dat maakt dat je, vaak onbewust, in strijd bent in je hoofd. Dat kost veel energie.

Hierdoor ga je ongezonde keuzes maken. Je gaat keuzes maken die tegen je gevoel in gaan, maar laat jouw keuze afhangen van de ander. Of bent niet goed opgewassen tegen al die verleidingen die op je pad komen. Je zou zo graag iets willen doen of bereiken, maar je laat je tegenhouden door dat stemmetje in je dat tegen je zegt dat je het toch niet kan, dat je dom bent, dat je daar niet goed genoeg voor bent of een ander geeft jou die boodschap mee. Dus denk je makkelijk van ‘ach laat ook maar’. Het kan ook zijn dat je je in een ongezonde omgeving begeeft. Denk aan een relatie of vriendenkring die niet goed voor je is waardoor jij jezelf niet (meer) bent en je jezelf aan het verliezen bent.

Je voelt je leeg, moe en weet zelf niet eens meer wat je echt wilt en nodig hebt. Sommigen denken dat er geen uitweg is en dat het nu eenmaal zo is of dat je nu eenmaal zo bent. Maar dat is alleen wat je bent gaan geloven. Je hebt nl. wel een keuze, maar de vraag is of je de moed en durf hebt om daar iets mee te doen.

VAN KLEIN NAAR GROOTS

Durf jij die eerste stap te maken om de verbinding met jezelf (weer) terug te vinden? Het is tijd om op te ruimen dat wat jou niet meer dient en tegenwerkt en jouw angst, onzekerheid en/of strijd los te laten.

EIGENWAARDE

Bevrijd jezelf van de muur om je heen en laat je licht weer schijnen. Kom in je eigen kracht te staan. Ga je weer verbonden voelen met je Ware Ik! Voel de ruimte die vrijkomt en de vrijheid die voor je ligt.

Voor meer info: contact@blijfopmaat.nl / 06-33593260

#mindfulwandelen#mindful#verbinding#balans#zelfzorg#vitaliteit

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.