fbpx

Op woensdag 31 maart geef ik een Wandelclinic met als thema: Aandacht, Ruimte en Tijd voor jezelf.

Neem jij voldoende tijd voor jezelf om jouw batterij weer goed op te laden? Hoe vaak vergeten we onszelf en laten we ons leiden door de waan van de dag?

Mensen vinden tijd en aandacht schenken aan jezelf vaak egoïstisch. Waar het vaak mis gaat, is dat we onze eigen wensen en verlangens minder belangrijk maken dan die van anderen. Begin daarom met jezelf meer prioriteit te geven. Dat is niet egoïstisch, het is een noodzaak. Het is goede zelfzorg! Al is het om daardoor uiteindelijk meer voor een ander te kunnen betekenen. Zorg eerst dat je zelf goed in je energie zit, voordat je een deel hiervan aan anderen weggeeft.

Een aantal voorbeelden:

  • Je hebt niet geleerd om jezelf op de eerste plaats te zetten
  • Je bent van mening dat je altijd maar bezig moet zijn om maar niet als ‘lui’ aangezien te worden. Dus raas je maar door. Hoe vaak hoor je iemand wel niet zeggen ‘Ik heb daar (nu) geen tijd voor. Andere keer’…
  • Je hebt iets vervelends of naars meegemaakt of bevindt je in een vervelend situatie. Je kunt het niet goed verwerken of je blijft er in hangen. Je leidt jezelf af door alsmaar bezig te zijn.
  • Je maakt je ergens zorgen over maakt en dit blijft je maar bezighouden. De ergste scenario’s passeren de revue. Je bent de controle kwijt.

Dit kost je veel energie. Hoe laad je je dan weer op? Hoe kom je weer beter in balans?

Door met Mindfulnes aan de slag te gaan, leer je om met je aandacht in het heden te zijn zonder dat je jezelf laat afleiden en zonder oordeel naar wat je voelt of denkt. Dit vergt oefening om goed te kunnen.

Mindful Wandelen

Wandelen is een tool om even uit die modus te komen. De buitenlucht, in beweging zijn… maar tóch, daardoor verdwijnen jouw piekergedachten, obsessieve of belemmerende gedachten niet en ze blijven je de hele tijd bezighouden.

Mindful Wandelen is veel meer dan alleen lopen en in beweging zijn. Met verschillende oefeningen leer je om je om je aandacht te richten in het hier-en-nu ofwel het Heden en niet meegetrokken te worden in allerlei gevoelens en gedachten die bij je opkomen. En je leert ook hoe je dat kunt gebruiken in het dagelijkse leven. Je leert je even los te maken van alles wat je bezighoudt. Mindful is iets anders dan Stilte wat vaak daarmee verward wordt. Mindful draait om Bewustzijn.

Met behulp van oefeningen en metaforen gaan we een prachtige wandeling maken en je gaat weer contact maken met jezelf door je aandacht te richten op je eigen lichaam en geest. Me-Time dus. Laad je batterij weer op!

Clinic 31-03-2021

Aankomende weken geef ik Clinics Mindful Wandelen. Zie link voor het schema en je op te geven. Je kunt ze in de vorm van een Cursus volgen, dat zijn 4 clinics, maar je kunt ook losse clinics volgen. Aan de clinics zijn Thema’s verbonden.

Voor meer info of om je op te even: KLIK HIER

Om je voor alleen voor woensdag 31 maart op te geven, KLIK HIER

Dit vind je misschien ook leuk...