fbpx
Maatje met jezelf
Je bent op zoek naar meer innerlijke rust. Ruimte voor jezelf. Je wilt je vrijer voelen in je doen en laten. Maar hoe vind je dat?

Zonder dat je het doorhebt, zijn we meer bezig met ‘overleven’ dan echt leven. Je bent, onbewust, alsmaar bezig te voldoen aan de verwachtingen die men van je heeft, te doen zoals het ‘hoort’, je aan te passen etc.

Je moet laten zien wat je kan, presteren. Je moet jezelf bewijzen om erbij te horen. Om goed genoeg te zijn. Er wordt van alles van je verwacht. Je moet zoveel dingen. Je wilt alle ballen in de lucht houden, je legt de lat hoog, je wilt overal controle over houden, je mag vooral geen fouten maken of hebt angst te falen. Je moet alles alleen doen’. En ga zo maar door!

Maar juist hierdoor raak je steeds meer van jezelf verwijderd!

Je doet wat er van de buitenwereld van je verwacht wordt. Je wilt het zo goed mogelijk voor anderen doen. Maar waar ben jijzelf in dit verhaal? Hoe is dat voor jou zelf? Leef jij wel echt je eigen leven zoals jij graag zou willen? Hoe hoe jou je dat vol? Word je daar echt blij van? Voel je je hier goed en vitaal bij?

Dit heeft ertoe bijgedragen dat jij je onzeker voelt, weinig zelfvertrouwen hebt en een negatief zelfbeeld hebt.

Je bent altijd maar bezig met ‘overleven’ in plaats van je eigen leven leiden. Een strijd te voeren met jezelf. Je wilt het graag anders, maar hebt gedachten als ‘ik ben nu eenmaal zo, het lukt me toch niet, ach laat ook maar’ of iets dergelijks.

De manier waarop jij de dingen doet en hoe je denkt, wat voor jou waarheid is, loopt op je automatische piloot. Je bent gericht op de buitenwereld. Je kunt het gevoel hebben dat je het leven van anderen leeft, maar niet zoals jij zelf je leven zo willen leven. Of je zou je zo graag anders willen voelen dan dat je je nu voelt.

Je bent bang te worden afgewezen, niet gezien of gehoord te worden, niet goed genoeg te zijn, er niet bij te horen, er niet toe te doen, niet belangrijk gevonden te worden, etc

Je herkent vast wel één van de volgende eigenschappen

PerfectionismeHet is bij jou nooit goed genoeg en je gaat altijd maar door, het is nooit echt af.
Je raakt snel teleurgesteld
Geen ‘Nee’ kunnen zeggenAngst voor afwijzing
Controle willen houdenAls je geen controle ergens over hebt, voel je je verloren
Overal verantwoordelijk voor voelenJe wilt alle ballen in de lucht houden, anders komt het niet goed
Altijd bezig zijnJe moet dit nog en dat nog…
Voldoen aan verwachtingen van anderenAngst om niet goed genoeg te zijn of er niet bij te horen
WantrouwenJe bent argwanend. Wie kan je echt vertrouwen?
FaalangstAngst om niet goed genoeg te zijn, er niet toe te doen
Jezelf wegcijferen‘Als een ander maar gelukkig is, dan ben ik dat ook’
Jezelf willen bewijzen of willen presterenAngst om niet goed genoeg te zijn, er niet bij te horen
Bevestiging zoekenJe twijfelt veel en vind het maken van beslissing maar wat lastig.
BezitterigheidAngst om iets kwijt te raken of iets te verliezen
Aanpassen aan de omstandighedenBang om afgewezen te worden. Je vind het lastig om jezelf te laten horen
Afhankelijkheid / Gehechtheid”Voor wat, hoort wat’. De ander ‘claimt’ je, misschien wel zonder dat je het echt doorhebt.
.Jouw geluk, jouw welzijn is afhankelijk van anderen
Angst voor tekortenJe bent dat er niet genoeg is, dat je een ander tekort doet, dat je niet goed genoeg bent, dat er geen aandacht is voor jou

Dit zorgt ervoor dat jij belemmerd of geblokkeerd wordt door je angsten. Dit geeft stress en leidt zelfs tot chronische stress. Dat maakt dat je, vaak onbewust, in strijd bent in je hoofd. Dat kost veel energie. Hierdoor ga je ongezonde keuzes maken. Je gaat keuzes maken die tegen je gevoel in gaan, maar laat jouw keuze afhangen van de ander. Je zou zo graag iets willen doen of bereiken, maar je laat je tegenhouden door dat stemmetje in je dat tegen je zegt dat je het toch niet kan, dat je dom bent of dat je daar niet goed genoeg voor bent. Dus zeg je tegen jezelf, ‘laat maar’.

Van gezond naar klachten en ziektes

Zonder dat je het doorhebt, breng je je hele hormoonhuishouding in de war. Gevoelens en emoties onderdrukken levert problemen op. Door spanning en stress breng je hormoonhuishouding uit disbalans met  als gevolg klachten en ziektes dat uit zich in psychische en fysieke symptomen. Je raakt gestrest en verandert, zonder dat je het in eerste instantie doorhebt, van een gezond persoon naar een persoon met klachten en ziektes. De klachten beginnen klein, maar als je er niet op tijd bij bent, sluipt het erin en wordt het door de jaren heen steeds groter. Dit proces loopt in fases. Het begint met accumulatie (opeenhoping van afvalstoffen), het verspreidt zich door je lichaam en openbaart zich uiteindelijk als bijv. reumatische klachten, fybromyalgie, diabetes, burn-out, huiduitslag, eczeem, darmproblemen, maagzuur, hart- en vaatziekten, soorten kanker etc.

Gevoelens en emoties willen juist niet genegeerd, maar gehoord worden! Je geest heeft invloed op je gedrag, je manier van denken, je emoties en je gevoelens. En een positieve en veerkrachtige geest heeft invloed op o.a. je stresshormonen wat ook weer invloed heeft op herstel van je lichaam.

Herken jij één of meerdere van de volgende klachten?

Snaai- en eetbuien / Over-etenJe wilt een behoefte opvullen
Opgejaagd gevoelJe hoofd staat niet stil en je kunt je niet ontspannen
Vermoeid en lusteloosLaag energieniveau waardoor je weinig zin hebt iets te doen of weinig uit je handen komt
SlaapproblemenEen bezorgde, gespannen geest die gedachten laat dwalen
ConcentratieproblemenVaak afwezig met je gedachten en je niet kunnen focussen
Snel geïrriteerd rakenDoor gedrag van mensen en situaties
StemmingswisselingenImpulsief reageren of huilbuien
Machteloos gevoelOnzekerheid, weinig of geen perspectief meer zien
PiekerenJe raakt niet los van je gedachten
Onzeker voelenMinder zelfvertrouwen hebben
Buikpijn, maag- of darmproblemen Spijsvertering werkt niet goed door stressreactie
SpierspanningJe lichaam zet zich schrap om te vechten of vluchten
HartkloppingenOntregeling van je hartslag vaak veroorzaakt door chronische stress
Hoofdpijn of migraineDoor verkeerde voeding, stress of hormoondisbalans

Wat kun je van mij verwachten?

Waar ik je mee kan helpen zijn interne oorzaken zoals:

 • Ongezonde leefgewoonten
 • Grote mate van betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel
 • Veeleisend zijn voor jezelf
 • Pleasegedrag
 • Geen of ongezonde keuzes maken
 • Moeilijk beslissingen kunnen nemen
 • Moeilijk om hulp kunnen vragen
 • Negatieve gedachten
 • Ongeduld en gejaagdheid
 • Slecht gevoelens kunnen uiten
 • Hooggevoeligheid
 • Snel overprikkeld

Samen met jou ga ik op zoek naar jouw Eigen Innerlijke Kracht. Je leert jezelf te accepteren en te waarderen. Je gaat werken aan je zelfvertrouwen. Kortom, je gaat op zoek naar zelfcompassie, naar je Ware Ik!

Leer los te laten wat je energie kost en wat niet goed voor je is, zodat je weer met positieve energie, goede vitaliteit en met compassie voor jezelf en anderen in het leven komt te staan.

Voel de ruimte die vrijkomt en de vrijheid die voor je ligt. LEEF!

Luister naar je hart, want dat klopt.

Ik help je jouw belemmerende overtuigingen en valkuilen te leren kennen. Deze beperken je of laten je ‘klein’ voelen.  Deze kunnen diep verstopt zitten. Hierdoor kun jij je alleen voelen, gefrustreerd, boos of verdrietig. Het is tijd om op te ruimen dat wat jou niet meer dient en tegenwerkt en jouw angst, onzekerheid, negatief zelfbeeld los te laten.

Ik help je graag op weg van anders denken, anders voelen naar… anders doen!

Van Klein naar GROOTSJe mag er zijn. Je doet er toe.
Van Lijden naar LEIDENSta in je eigen innerlijke kracht ofwel sta zelf aan het stuur
Van Hard naar HARTStop met die ‘eeuwige’ strijd met jezelf en leer vriendelijk, aardig en liefdevol te zijn voor jezelf
Gewoon, omdat je het waard bent!

Innerlijke rust

Ik gun iedereen innerlijke rust. Ruimte. Vrijheid. Het gevoel van kalmte in jezelf. Het is het gevoel dat je vrede hebt met wie je bent en wat je doet, met al je tekortkomingen.

Ze noemen het ook wel lekker in je vel zitten, rust uitstralen of vanuit je kern leven. We zoeken het allemaal, op onze eigen manier. Ik gun je een leven waarin ruimte is voor jezelf en je de vrijheid mag ervaren. En van daaruit te leven. Jouw leven, waarin jij jouw leven creëert in plaats van laat leiden door anderen.

Zonder dat je het doorhebt, zijn we meer bezig met overleven dan echt leven. De manier waarop jij de dingen doet en hoe je denkt, wat voor jou waarheid is, loopt op je automatische piloot. Je kunt het gevoel hebben dat je het leven van anderen leeft, maar niet zoals jij zelf je leven zo willen leven. Of je zou je zo graag anders willen voelen dan dat je je nu voelt. 

Bevrijd jezelf van de muur om je heen en laat je licht schijnen!

Zelfacceptatie, zelfwaardering en zelfcompassie

Wat zeggen overtuigingen over wie je bent als persoon?

‘Hoe voel ik me? Hoe denk ik over mezelf? Waar ben ik bang voor? Wat voor soort iemand ben ik? Bij welke groep hoor ik? Waar wil ik niet bij horen? Welke mensen bewonder ik? Welke mensen heb ik een hekel aan? ‘

Bijv. Je laat je leiden door je negatieve gedachten: Ik voel me niet veilig, ik heb geen vertrouwen in mezelf of in de wereld, de ander is veel mooier, slimmer en beter dan ik ben, etc. Je bent altijd op zoek naar bevestiging, je hebt het gevoel dat je je altijd maar weer moet bewijzen, je hebt faalangst, het is nooit goed genoeg, je moet alle ballen in de lucht houden, etc.

Ik help inzicht te geven in jezelf en daar waar je persoonlijk kunt ontwikkelen. Door alleen jezelf al beter te leren kennen, komen er soms inzichten waarom je soms dingen doet zoals je ze doet. En als het je bevalt dan laat je het lekker zo en bevalt het je niet, dan heb je alle mogelijkheden en gereedschap tot je beschikking om verandering blijvend te verankeren. Het mooie is dat je letterlijk anders de wereld gaat bekijken en je gevoel hierover ook veranderd. Gedachten, gedrag en/of gevoelens leer je om te buigen naar positief. Hierna kan je in zelfvertrouwen en op eigen kracht verder ontwikkelen.

Omgaan met emoties

Iedereen wordt wel eens overvallen door emoties. En dat is prima. Alleen als je overvallen wordt door negatieve emoties dan voelt dat gewoon behoorlijk sh.t. En voor sommigen gebeurt dat regelmatig zonder dat je het gevoel hebt dat je er invloed op hebt.

Ik help je om te leren om juist op dit soort momenten je emoties te veranderen. Gewoon omdat het even beter uitkomt. Je hebt meer invloed op je emoties dan dat je zelf denkt.

Tarieven

Voor tarieven klik HIER