fbpx
Ineke Vlaar, gewichtconsulent, leefstijcoach, NLP coach
06-33593260
contact@blijfopmaat.nl

Blijf in Balans💗

“EEN GEZONDE GEEST IN EEN GEZOND LICHAAM” – zoek en vind Balans in je leven

Emoties en gevoelens onderdrukken, stress, negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, angsten, allle ballen in de lucht willen houden, onverwerkte trauma, perfectionisme. Allerlei dingen die maken dat je, vaak onbewust, in strijd bent met jezelf. Dat kost je veel energie.  

Ben jij je balans in je leven kwijt? Ga jij over je grenzen heen? Weet je geen ‘nee’ te zeggen en dender je maar door? Vind je moeilijk keuzes te maken en beslissingen te nemen? Pas jij je altijd maar aan? Loop je steeds weer tegen je eigen belemmeringen aan? Wat vind jij belangrijk? Wat zou je zelf graag uit jouw leven willen halen?  

Als je je ziel kent, begrijp je wie je bent, waarom je hier bent en wat je hier te doen hebt. Dan hoef je niet meer verder te zoeken en wordt het rustig in je hoofd.

Ik help en coach je graag om je balans in je leven en jezelf terug te vinden. Graag geef ik jou de juiste tools om weer met positieve energie, goede vitaliteit en met compassie voor jezelf en anderen in het leven te staan Ik leer je hoe je de verbinding met jezelf terugvindt en wat nodig is om sterker en steviger in het leven komen te staan. 

Ik gun iedereen innerlijke rust. Ruimte. Vrijheid.Het gevoel van kalmte in jezelf. Het is het gevoel dat je vrede hebt met wie je bent en wat je doet, met al je tekortkomingen. Ze noemen het ook wel lekker in je vel zitten, rust uitstralen of vanuit je kern leven. Je ziet meestal wel wie het heeft en wie niet. We zoeken het allemaal, op onze eigen manier. Ik gun je een leven waarin ruimte is voor jezelf en je de vrijheid mag ervaren. En van daaruit te leven. Jouw leven, waarin jij jouw leven creëert in plaats van laat leiden door anderen. Vanuit jouw eigen (innerlijke) kracht.

Ik streef naar een wereld waarin we met respect en compassie met elkaar omgaan, met minder oordelen en minder ego. Voor een mildere, lichtere, mooiere en liefdevolle wereld.

Veel mensen zijn de verbinding met elkaar en met zichzelf kwijtgeraakt. We hebben het zo druk met alles wat we doen en moeten doen. We willen en moeten alles hebben, anders hoor je er niet bij of je bent niet goed genoeg. Je past je aan, je doet wat denk wat hoort en ga zo maar door. Maar waar is ons ‘Zijn’ ? Wie ben je werkelijk, wat vind jij zelf belangrijk, wat zou je zelf graag willen?

Van gezond naar klachten en ziektes

Zonder dat je het doorhebt, breng je je hele hormoonhuishouding in de war. Gevoelens en emoties onderdrukken levert problemen op.Je raakt gestrest en verandert, zonder dat je het in eerste instantie doorhebt, van een gezond persoon naar een persoon met klachten en ziektes. Dit proces loopt in fases. Het begint met accumulatie (opeenhoping van afvalstoffen), het verspreidt zich door je lichaam en openbaart zich uiteindelijk als bijv. reumatische klachten, fybromyalgie, diabetes, huiduitslag, eczeem, darmproblemen, maagzuur, hart- en vaatziekten, soorten kanker etc. Maar gevoelens en emoties willen juist niet genegeerd, maar gehoord worden! Je geest heeft invloed op je gedrag, je manier van denken, je emoties en je gevoelens. En een positieve en veerkrachtige geest heeft invloed op o.a. je stresshormonen wat ook weer invloed heeft op herstel van je lichaam.

Waar ik je mee kan helpen

Herken je één of meerdere van onderstaande issues en ondervind je hier hinder van?

Ik kan je helpen om gedrag te veranderen, om stress te verlagen en om jouw bewustwording te vergroten. Hierdoor kom jij steeds meer bij jezelf, loop je je zelf niet meer voorbij en ben je open en eerlijk naar jezelf.

In deze maatschappij vliegen en rennen we onszelf voorbij. Maar ook raken velen steeds meer verwijderd van de verbinding met elkaar. We leven in een prestige wereld, waarin we onszelf steeds maar willen willen bewijzen. We zijn vaak aan het overleven, zonder dat je het doorhebt. Dat gebeurt bewust maar ook onbewust. We leggen de lat hoog, we moeten alle ballen in de lucht houden, we willen dat alles zo perfect mogelijk voor elkaar is, je moet alles zelf kunnen en ga zo maar door. Maar hoe jou je dat vol? Word je daar blij van? Voel je je hier goed en vitaal bij?

 • Het is bij mij altijd ‘moeten’ in plaats van ‘graag willen.
  “Ik heb het zo druk met alles, dat ik nooit tijd heb om te doen wat ik eigenlijk graag zou willen. Er is altijd wel iets”.
 • Ik kan nooit echt een keuze maken en laat het dan maar afhangen van een ander. “Als de ander zich maar gelukkig voelt, dan ben ik het immers ook…”
 • Mijn negatief zelfbeeld en mijn zelfvertrouwen zitten me altijd in de weg. Ik wil zo graag iets doen of bereiken, maar mijn angst heeft de overhand
 • Het leven is maar saai. “Ik doe wat ik moet doen, dat hoort nu eenmaal zo
 • Ik loop iedere keer tegen dezelfde problemen en slechte gewoonten aan. Het lukt me maar niet om het op te lossen of om een keer wat anders te doen.
 • Ik heb last van mijn negatieve gedachten en wil zo graag anders in het leven staan. “Ik zie er niet uit, ik kan dat niet, het lukt me nooit, ik ben dom”
 • Het lijkt alsof ik een perfect leventje heb, maar toch ben ik vaak rusteloos in mijn hoofd.
 • Aan de buitenkant merk je niets aan me, maar voel me leeg van binnen.
 • Ik voel me een buitenstaander en hoor er niet echt bij
 • Ik ben snel teleurgesteld. Het gaat nooit zoals ik wil of wens.

Leer los te laten wat je energie kost en wat niet goed voor je is. Hoe ga je om met (emotionele) pijn, angst en negatieve gevoelens? Hoe ga je om met jezelf en de mensen om je heen? Wie laten je lachen en wie laten je huilen of strijden ? Weg met stress. Leer ont-moeten. Weg met al die belemmerende overtuigingen en negatieve gedachten die frustratie en irritatie geven. Leef jouw idealen leven en luister naar jezelf. Kom in je eigen kracht te staan en lééf je eigen leven, sta positief in het leven. Doe wat jou energie gééft. Je hebt er meer invloed op dan dat je denkt. Echter daar heb je net als zovelen misschien niet bij stilgestaan of je weet niet hoe. We leven op de automatische piloot, zoals je niet anders weet dan hoort. Gelukkig kan en mag het ook anders!

Anders denken, anders voelen, anders doen

Bovenstaande issues zijn mij niet vreemd, veel van deze heb ik zelf ook ondervonden. Het hield mij tegen om te zijn wie ik zou willen zijn en wat ik met mijn leven zou willen doen. De NLP opleiding (en traumatherapie) hebben mij zoveel nieuwe inzichten en kennis gegeven die graag door wil geven aan anderen. Gewoon, omdat je het waard bent!

ANDERS denken
Bewust worden van hoe je denkt, wat dat met je heeft gedaan heeft, wat dat je gebracht heeft en hoe je jezelf kunt herprogrammeren.

Je gedachten en overtuigingen bepalen hoe je naar de wereld kijkt en belangrijker is nog hoe je deze ervaart. Je bent gaan geloven dat dat de werkelijkheid is, het is jouw waarheid geworden. En daar ga je vervolgens naar leven. Denk je dat iedereen tegen is, dan is dat voor jou waarheid en zal je dit ook zo ervaren. Dit ben je immers gaan geloven. Denk je dat niemand te vertrouwen is, dan is dat jouw waarheid geworden en dat ben je ook zo gaan geloven. Je gaat hiernaar leven en ervaart dit op deze manier ook zo. Je bent wantrouwig van aard; eerst zien, dan geloven. Je perceptie, jouw kijk op de wereld, wordt bijna altijd realiteit. Ik leer je om gedachten die je gevangen houden in jouw realiteit te veranderen zodat je perceptie verandert en daarmee je realiteit in de realiteit die je zelf wilt kiezen. Je hebt altijd een keuze! Ook al denk je dat je geen keuze hebt, ook niets doen of afwachten is een keuze.

ANDERS voelen
Het heeft me laten voelen hoe het ook anders kan. Je hebt zelf veel meer keuze daarop dan je altijd gedacht hebt. Het heeft me de muur die ik om me heen had gebouwd, als overlevingsmechanisme om me sterk en flink te houden doen afbrokkelen. Kwetsbaar opstellen is niet zwak, maar is juist heel moedig en krachtig.

ANDERS doen
Nieuwe paadjes maken en deze blijven bewandelen is een hele uitdaging. Herhalen is belangrijk. Elke keer als je weer je oude pad op wilt en gaat, sta even stil bij wat er gebeurt. Vervolgens ga je weer verder werken aan je nieuwe pad. Herhalen is in deze belangrijk, want voordat je het weet is je nieuwe pad weer volgegroeid met struiken. Blijf deze bewandelen zodat deze zo bekend voor je wordt, dat dit je automatische piloot wordt en daar naar gaat leven.

Kennismakingsgesprek

Je kunt vrijblijvend en kosteloos een kennismakingsgesprek maken. Een kennismakingsgesprek duurt 30-45 minuten.

Ik vertel wat over mijzelf, mijn visie en mijn manier van werken. Jij kunt kijken of het klikt en of mijn manier van werken jou aanspreekt. Als jij vertelt waar je voor komt, kan ik aangeven of en hoe ik wat voor jou kan betekenen.

Als je benieuwd bent, meer zou willen weten, of je afvraagt of ik iets voor jou kan betekenen, kun je me bellen of mailen voor meer informatie. Je bent van harte welkom.

Individuele hulp

 • Een individuele sessie duurt gemiddeld 90 minuten
 • De frequentie van de sessies wordt bepaald in onderling overleg (bijv. 1x per 14 dgn)
 • Kosten per sessie zijn € 65,00
 • De duur is afhankelijk van de progressie die je maakt en wat je nodig hebt

In een individuele sessie bied ik je ruimte en aandacht om samen dieper in te gaan op de thema’s die bij jou spelen.

Je bent op zoek naar hulp voor een specifiek probleem, je loopt vast in je werk of privé, je weet het allemaal niet meer zo goed of je bent je op zoek naar meer kwaliteit of verdieping in je leven.

Waar staat NLP voor?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en  is een krachtige, effectieve methode om snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van ons handelen.

 • Neuro staat voor: Denken. Je kijkt niet naar WAT je denkt, maar HOE je denkt.
 • Liguïstisch staat voor: Taalgebruik, de keuze van woorden. Je leert luisteren naar de woorden die je (niet) kiest om jouw denken te formuleren. Het gaat over zowel het taalgebruik naar jezelf toe als naar de ander.
 • Programmeren staat voor: Patronen in gedrag, hoe iemand zich gedurende het leven heeft geprogrammeerd en dus ook zo gedraagt.

NLP Coaching is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen therapie of hype. Door NLP coaching leer de cliënt om zelf (weer) grip te krijgen op je leven met krachtige technieken. Uitgangspunt van NLP is dat de mens in staat is om een fijn en liefdevol leven te leiden waarbij je positief in het leven staat en ervan kan genieten. Door een gebeurtenis kan dit vermogen worden aangetast. Die gebeurtenis kan ingrijpend zijn, maar ook een ogenschijnlijk onbelangrijke, of kleine gebeurtenis of opmerking kan een groot effect hebben op ons doen, denken, handelen en gedrag.

Met NLP ga je aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens met als doel je bewust te worden van die invloeden. Daarbij gaat het er niet om wát je je herinnert, maar om de werking van je geheugen. En wat het effect van die herinnering, gebeurtenis of opmerking is op je dagelijks handelen. Je leert die ervaringen en gebeurtenissen op een andere manier te bekijken. Daardoor ga je er ook anders mee om en krijg je een structurele andere kijk op dingen. Je gaat anders luisteren en communiceren en de gevolgen daarvan zijn positief en direct merkbaar.

NLP richt zich niet op problemen maar op oplossingen.
Door NLP bereik je in korte termijn een balans in jezelf. Hierdoor ben je in staat om het beste uit jezelf en de ander te halen en daardoor op een andere manier, met compassie, met jezelf en anderen om te gaan.

Zoeken naar wat je echt wilt met je leven

Wat is jouw droom en wat heb je nodig om deze concreet te maken en te realiseren?
Ben je echt van plan of blijft het bij een een droom? Word je er gelukkig van? Geeft het je energie? Draagt het bereiken van je doel bij aan je omgeving? Word je door je doel geïnspireerd? Welke zin geef je aan je acties?

Bijv. je hebt een kantoorbaan, maar je wilt van je hobby koken je werk maken.Van koken word je blij en het geeft je energie. De geuren en de creativiteit geven je een goed gevoel.

Uit je comfortzone komen

Wat houdt jou tegen om te doen wat je graag zou willen? Wat belemmert jou hierin?
Wat heb je nodig om dat te bereiken? In hoeverre ben jij bereid daar iets voor te doen?

Bijv: Je wil graag een baan als kok, maar je twijfelt aan je kookkunsten. Nou ja, beter gezegd aan jezelf. Je vindt het veel te eng, stel je voor dat je er ‘niks van bakt’ letterlijk en figuurlijk). Dat gaat me toch niet lukken, er zijn veel betere. Allemaal maarren spoken door je hoofd.

Vinden van jouw normen en waarden en daar naar gaan leven

Wat vind jij belangrijk? Waar zitten jouw grenzen?
Bijv. Je vindt je gezondheid heel belangrijk. Toch ben je wat kilootjes te zwaar en je rookt er ook nog bij. Toch kun je niet stoppen.
Of: je doet altijd wat de ander wil, want dan ben jij ook gelukkig en tevreden. Maar is dat wel zo? Eigenlijk raak je daar wel door gefrustreerde en dat levert irritaties op.

Wat zou het toch geweldig zijn als je exact zou weten wat de ander denkt. Gedachten lezen is nog steeds niet echt mogelijk maar het zou al een stuk helpen als je zou weten hoe de ander denkt zodat je jouw communicatie precies kan inpassen in de denkwereld van de ander. Wat denk jij? Zou dat de communicatie tussen jullie verbeteren. Exact, ik denk het ook. NLP geeft je een aantal mooie inzichten om precies dat te kunnen achterhalen.

Een positieve kijk in en naar de wereld

Hoe kijk jij de wereld in? Wat is de filter waarmee jij de wereld in kijkt?
Is dat realistisch? Is dat de waarheid?
Bijv. Hoe kijk ik tegen de maatschappij aan? Wat vind ik van mijn buurman? Wat vind ik van de opvoeding van tegenwoordig? Wat zijn mijn overtuigingen?

Je gedachten en je overtuigingen bepalen hoe je naar de wereld kijkt en belangrijker nog hoe je de wereld ervaart. Denk je dat iedereen tegen je dan zul je vaker ervaren dat mensen tegen je zijn, denk je dat iedereen met je mee werkt dan zul je vaker ervaren dat mensen op een prettige manier met je meewerken. Denk je dat niemand te vertrouwen is, zul je vaker ervaren dan mensen niet te vertrouwen zijn, denk je dat iedereen te vertrouwen is, zul je vaker ervaren dat mensen te vertrouwen zijn. Je perceptie wordt bijna altijd realiteit. NLP leert je om gedachten die je gevangen houden in jouw realiteit te veranderen zodat je perceptie veranderd en daarmee je realiteit in de realiteit die je zelf wilt kiezen.

Zelfacceptatie, zelfwaardering en zelfcompassie

Wat zeggen overtuigingen over wie ik ben als persoon? Hoe voel ik me? Hoe denk ik over mezelf? Waar ben ik bang voor? Wat voor soort iemand ben ik? Bij welke groep hoor ik? Waar wil ik niet bij horen? Welke mensen bewonder ik? Welke mensen heb ik een hekel aan?

Bijv. Je laat je leiden door je negatieve gedachten: Ik voel me niet veilig, ik heb geen vertrouwen in mezelf of in de wereld, de ander is veel mooier, slimmer en beter dan ik ben, etc. Je bent altijd op zoek naar bevestiging, je hebt het gevoel dat je je altijd maar weer moet bewijzen, je hebt faalangst, het is nooit goed genoeg, je moet alle ballen in de lucht houden, etc.

NLP geeft je inzicht in jezelf en daar waar je persoonlijk kunt ontwikkelen. Door alleen jezelf al beter te leren kennen, komen er soms inzichten waarom je soms dingen doet zoals je ze doet. En als het je bevalt dan laat je het lekker zo en bevalt het je niet, dan heb je alle mogelijkheden en gereedschap tot je beschikking om verandering blijvend te verankeren. Het mooie is dat je letterlijk anders de wereld gaat bekijken en je gevoel hierover ook veranderd. Gedachten, gedrag en/of gevoelens leer je om te buigen naar positief. Hierna kan je in zelfvertrouwen en op eigen kracht verder ontwikkelen.

Omgaan met emoties

Iedereen wordt wel eens overvallen door emoties. En dat is prima. Alleen als je overvallen wordt door negatieve emoties dan voelt dat gewoon behoorlijk sh.t. En voor sommigen gebeurt dat regelmatig zonder dat je het gevoel hebt dat je er invloed op hebt. NLP leert je om juist op dit soort momenten je emoties te veranderen. Gewoon omdat het even beter uitkomt. Je hebt meer invloed op je emoties dan dat je zelf denkt.