Ineke Vlaar, voedingsconsulent | leefstijlcoach
06-33593260
contact@blijfopmaat.nl

Over mij

Ineke Vlaar

Mijn naam is Ineke Vlaar. Ik woon in Onnen, waar ik mijn praktijk aan huis heb. Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn site en wat goed om te merken dat je het werk waar ik me mee bezig houd ook zo belangrijk vindt. Het samen met jou verbeteren van joúw eet- en leefpatroon. 

Mijn praktijk heet (B)Lijf op Maat. De naam zegt al waar ik voor sta. Ik vind het heel belangrijk dat jij je goed in jelijf’ voelt. Zowel fysiek als geestelijk. Wat ‘op maat is, verschilt per persoon. Een maatje meer of maatje minder? Ik coach en begeleid mensen die willen afvallen of een gezondere leefstijl willen.

Een nieuw onderdeel van mijn praktijk is (B)Lijf in Balans. Om je lekker in je vel te voelen, is gezonde voeding niet voldoende. Het is essentieel dat lichaam en geest in balans zijn. Dan pas word je Maatje met jezelf. Stress zorgt voor veel problemen, zowel fysiek als geestelijk. Jouw aangeleerde patronen maken dat jij de dingen doet zoals jij ze doet en zijn bepalend in jouw denkwijze. Heb je er wel eens bij stilgestaan of dit wel echt bij jou past of doe je iets omdat je denkt dat het nu eenmaal zo hoort. Of kan en mag het ook anders? Als je lichaam en geest niet in balans zijn, raak je ontregeld met alle gevolgen van dien. Ontspanning en rust is daarom een essentieel onderdeel dat hoort bij gezonde leefstijl waar ik ook mijn pijlen op richt.

Waarom ik dit allemaal zo belangrijk vindt? Gewoon…

  • Omdat we in de tijd waarin wij nu leven alles zo als ‘gewoon’ zien, dat we er helemaal niet meer bij stil staan waaróm we eten en we vergeten hoe belangrijk de kwaliteit van ons voedsel is voor onze lichaam en geest
  • Omdat we er téveel vertrouwen in hebben, dat wat de fabrikanten ons bieden en proberen wijs te maken, goed voor ons zou zijn. Hoe ze ons te misleiden om alleen maar winst te behalen
  • Omdat we in zo’n gehaaste wereld leven waarin we van alles maar ‘moeten’. We rennen en vliegen maar door en vergeten onszelf
  • Omdat we niet goed naar ons zelf luisteren
  • Omdat er veel mensen zijn die liever medicijnen slikken in plaats van eerst hun eigen leefstijl aan te pakken
  • OMDAT JIJ HET WAARD BENT EN JE LICHAAM EN GEEST VERDIENEN WAT ZE NODIG HEBBEN!

Dus daarom ben ik zo blij dat je hier terecht komt. Omdat een gezonde leefstijl jou ook bezighoudt! Gelukkig ben je nooit te oud om te leren en om iets aan je gezondheid te doen. Maar wacht er niet te lang mee. Van uitstel komt afstel:

Zelf deed ik ook mee met deze hype. Gewoon…

Totdat ik wakker geschud werd. En ik me realiseerde dat mijn leefstijl helemaal niet zo ‘gewoon’ was. Heel in het kort: suikerverslaving, emotie-eten, druk-druk-druk. Toen ik me hiervan bewust werd, realiseerde ik me dat het tijd was om hier iets mee te doen. Ik verander mijn levensstijl! Ik ben begonnen met het aanpakken van mijn suikerverslaving. Een 30 dagen suikervrij-challenge. Of dat moeilijk was? Ik kan je vertellen, met de juiste motivatie en discipline heb ik me er prima doorheen geslagen! Het was wel even wennen, maar ook erg leuk en leerzaam. En helemaal niet zo’n straf als dat ik dacht!  En na die 30 dagen wilde ik ook gewoon niet meer anders. De overbodige kilo’s vlogen er van af en ik voelde me een stuk fitter. Behoefte om na het eten weer te grijpen naar wat lekkers, liefst iets zoets, had ik haast niet meer. Dit smaakte naar meer en ik ben de opleiding tot gewichtsconsulent gaan volgen. Toch hield ik nog wel van die zogeheten eetbuien. Ik bleek een echte stress-eter te zijn. Ik was altijd wel bezig en had geen rust in mijn hoofd. Ik nam te weinig tijd voor mezelf. Werk aan de winkel dus!

En zo ben ik me gaan verdiepen in emotie-eten. Een heel interessant onderwerp om mee aan de slag te gaan. Bewustheid is een eerste stap om hier echt iets aan te kunnen doen. Eigenlijk telt dat voor alles! En om rust in mijn drukke bestaan te vinden, ben ik in aanraking gekomen met Yoga. Bewust bewegen. Echt even tijd voor jezelf nemen. Ik had nooit gedacht dat dat iets voor me zou zijn. Want daar was ik toch veel te nuchter voor?! Wel, Ik kom er van terug. Het is heerlijk!

Ik heb een opleiding tot leefstijlcoach gevolg. Leefstijl is niet alleen voeding, maar gaat heel wat stapjes verder. Leefstijl gaat over de manier waarop je voor jezelf zorgt en in het leven staat. Voeding is de brandstof, de bouwstof en geeft beschermende stoffen voor je lijf. Dat wat je eet is van invloed op je energie. Leefstijl omvat een breed spectrum van levensgebieden, die met elkaar gemeen hebben dat ze allen van invloed zijn op je energieniveau.

ontspanning blijf op maat

Naast voeding is bewegen en ontspanning een onderdeel van leefstijl. Beweging zorgt niet alleen voor spieropbouw en conditie, maar helpt ook bij het omgaan met stress en heeft een beschermende werking. Lichaam en geest als geheel beïnvloeden onze gezondheid. Ontspanning is een effectieve methode bij verschillende klachten. Tegenwoordig denderen we maar door en luisteren daardoor niet goed naar ons lichaam. Hoe zorg je er voor dat lichaam en geest in balans is? Dat je je lichaam geeft wat het nodig heeft? Hoe kunnen we voorkomen we dat we afhankelijk worden van pillen? Goede zelfzorg. We staan er niet altijd bij stil hoe belangrijk dat is. We zijn bang iets op te moeten geven en inspanning te moeten leveren aan iets anders. Maar draai het eens om. Hoe leuk en spannend is het om jezelf te vernieuwen! Kijk eens wat het je oplevert in plaats van wat je er voor moet opgeven. Durf je het aan om deze prachtige reis aan te gaan?!

Het gaat er om dat jíj je goed voelt in je lijf. Blijf zonder moeite op een goed gewicht!  En wordt goede Maatjes met jezelf!

Lieve groet,

Ineke