fbpx
Ineke Vlaar, gewichtconsulent, leefstijcoach, NLP coach
06-33593260
contact@blijfopmaat.nl

Over mij

'Een gezonde geest in een gezond lichaam' voor Vitaliteit, Veerkracht en Innerlijke Rust

Wie ben ik?

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn site en wat goed om te merken dat je het werk waar ik me mee bezig houd ook zo belangrijk vindt. Het samen met jou verbeteren van joúw eet- en leefpatroon. 

Mijn naam is Ineke Vlaar-Kooi. Ik woon in Onnen, waar ik mijn praktijk aan huis heb. Een klein rondje aan de rand van Haren, gemeente Groningen.

Ik ben getrouwd en we hebben 2 kinderen, een dochter en een zoon, zoals met een mooi woord genoemd, adolescenten. We hebben een eigen groentetuin, hobby van mijn man, en daar hebben we allemaal profijt van. Verder hebben we kippen die ons voorzien van heerlijke verse eieren, een hond die ons eraan herinnert te gaan wandelen, 2 ezels als gezelschapsdieren die ook therapeutisch werken en Vlaamse reuzen die lekker ronddartelen in ons kampje. Een echte beestenbende wat een hele gezelligheid met zich meebrengt.

Ik ben een echte buitenmens. Daar kan ik enorm van genieten. Tenminste, als het niet te nat en te guur is buiten. Ik maak graag mooie wandelingen in de natuur, het liefst bij water en door de velden. Lekker met onze hond op pad! Ik mag graag naar de zee gaan, wandelend langs de kust, het liefst op blote voeten. Of genieten van een prachtige zonsopgang of zonsondergang. Die magische kleuren in de lucht, fantastisch toch?!

Ik ben pragmatisch ingesteld, waarmee ik bedoel dat ik hou van een aanpak die praktisch, nuttig en bruikbaar is. Ik hou van diepgang in een gesprek. Ik ben sociaal, nuchter met een vleugje hooggevoeligheid en toegankelijk. En een beetje humor op zijn tijd is ook heel fijn! Soms nemen we het leven en onszelf wel eens te serieus met als gevolg dat je ‘vast’ komt te zitten. Hoe heerlijk is het dan om met wat humor te kunnen relativeren en te merken dat je het allemaal wel wat luchtiger mag nemen. Wat ik ook heerlijk vind om me helemaal terug te trekken en tijd voor mezelf te nemen. Even geen prikkels om heen, je eigen ding doen, dat kan ook wel eens lekker zijn!

Wat ik belangrijk vind zijn waarden als respect, betrokkenheid, verantwoordelijkheid, oprechtheid, integriteit en loyaliteit.

Mijn ommekeer naar een gezondere leefstijl

Mijn ommekeer begon in 2014. Ik sportte veel maar afvallen? Ho maar! De kilo’s kwamen er alleen maar bij! Tot ik een artikel las dat ging over suikerverslaving. Zo herkenbaar! Toe viel het muntje bij me. Toen ik me hiervan bewust werd, realiseerde ik me dat het tijd was om hier iets mee te doen. Ik verander mijn leefstijl! Ik ben begonnen met het aanpakken van mijn suikerverslaving. Een 30 dagen suikervrij-challenge. Of dat moeilijk was? Ik kan je vertellen, met de juiste motivatie en discipline heb ik me er prima doorheen geslagen! Het was wel even wennen, maar ook erg leuk en leerzaam. En helemaal niet zo’n straf als dat ik dacht!  En na die 30 dagen wilde ik ook gewoon niet meer anders. De overbodige kilo’s vlogen er van af en ik voelde me een stuk fitter. Behoefte om na het eten weer te grijpen naar wat lekkers, liefst iets zoets, had ik haast niet meer. Dit smaakte naar meer en ik ben de opleiding tot gewichtsconsulent gaan volgen.

Toch hield ik nog wel van die zogeheten snaai- en eetbuien. Ik kwam erachter een echte emotie- en stress-eter te zijn. Ik was altijd wel bezig en had geen rust in mijn hoofd. Ik nam te weinig tijd voor mezelf. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Met alle gevolgen van dien. Van het één kwam het ander en in een moeilijke periode in mijn leven stroomde de emmer dan ook over. Ik heb uiteindelijk therapeutische hulp gezocht. “Ik? Dat heb ik toch niet nodig?”, dacht ik altijd. Wel dus! Doorbreken van ingesleten patronen en overtuigingen. Bewustwording. Anders geloven. Gedragsverandering. Het is en blijft een boeiende reis om te leren en merken hoe ons brein werkt. En hoe wij daarop anticiperen en handelen.

 

Leefstijlcoach

In 2018 heb ik een opleiding tot leefstijlcoach gevolgd. Leefstijl is niet alleen voeding, maar gaat heel wat stapjes verder. Leefstijl gaat over de manier waarop je voor jezelf zorgt en in het leven staat. Voeding is de brandstof, de bouwstof en geeft beschermende stoffen voor je lijf. Dat wat je eet is van invloed op je energie. Leefstijl omvat een breed spectrum van levensgebieden, die met elkaar gemeen hebben dat ze allen van invloed zijn op je energieniveau. 

Coach-opleiding NLP

In 2018/2019 heb ik de opleiding NLP Combi Plus gevolgd: NLP Practitioner en Master Practitioner. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. NLP staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop volgens reageren.

Wil je hier meer over weten, klik dan HIER. 

Hormonen

In april 2019 heb ik een workshop Hormonen en Overgang gevolgd. Tjeetje, die hormonen zijn een heel orkest bij elkaar en als er eentje is die niet goed meespeelt, nou nou nou, dan heb je de poppen aan het dansen! Erg interessant en leerzaam dus.

Mijn missie

Mijn missie is om mensen te helpen en te ondersteunen om goed in hun te zitten en zich vitaal te voelen voor een goede gezondheid en een goede kwaliteit van leven. Balans tussen lichaam en geest  is essentieel.

“Wacht niet totdat je klachten krijgt en ziek wordt om je leefstijl aan te passen. Werk preventief!”

Dus daarom ben ik zo blij dat je hier terecht komt. Omdat een gezonde leefstijl jou ook bezighoudt! Gelukkig ben je nooit te oud om te leren en om iets aan je gezondheid te doen. Maar wacht er niet te lang mee. Van uitstel komt afstel!

Ik hoop mijn opgedane kennis, wijsheden en alles te kunnen en mogen overbrengen en mensen te inspireren, motiveren en begeleiden om hun reis te maken op weg naar hun doel.