fbpx
mindful wandelen

Voel je je opgejaagd, gestrest of voel je je gefrustreerd? Ben je snel overprikkeld of heb je moeite met ontspannen? Dan is Mindful Wandelen net wat je nodig hebt!

Wandelen in de vorm van wandelcoaching. Samen gaan we op pad. Een landpad, het bos, de wind in je haren, de zon of regen op je gezicht.

Met Mindful Wandelen richt je je aandacht bewust op het Heden ofwel in het Hier en Nu. Je bent juist even helemaal los van alle verplichtingen en je hebt aandacht voor jezelf en de omgeving waarin je loopt.

Daarnaast leer je hoe je los kunt komen van al dat piekeren en die belemmerende of obsessieve gedachten. En hoe dat je in je dagelijks leven kunt toepassen. Een win-win situatie dus! Hierdoor zul je meer innerlijke rust en emotionele balans in je leven gaan vinden en ervaren.

Inhoud:

👣De wandelingen vinden plaats in de omgeving Onnen/Glimmen/Haren

👣Duur ca. 1 – 1½ uur  (tussen 1 uur en 15 min – anderhalf uur)

👣Afstand 4 – 6 km, afhankelijk van de route, het tempo en de oefeningen

👣Coaching op basis van ondergenoemde thema’s

👣Coronaproof – lekker in de buitenlucht

👣Voel de voordelen van ademhalings- mindfulness- en bewegingsoefeningen.
Deze kun je natuurlijk ook in het dagelijkse leven toepassen

Pakket 4x Mindful Wandelen

Thema’s:

👣 Aandacht en Ruimte voor Jezelf


Je kunt het zo druk hebben met van alles en nog wat. Je moet nog zoveel en hebt eigenlijk geen tijd voor jezelf. Je wilt bijv. graag wat meer bewegen. Maar daar vind je de tijd echt niet voor in jouw drukke agenda. Of je moet ook nog even dit en dat doen voor iemand of contact zoeken met iemand omdat diegene dat toch wel van jou verlangt. Of je kunt nog wel even dit of dat doen. De was ligt er nog, het huis moet nog schoon, er moeten nog wat boodschappen gedaan worden. En ga maar door. Ook kan het zijn dat je angst hebt. In deze tijd bijv. de corona. Maar het kan ook te maken hebben met faalangst. Dat heeft grote invloed op je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Het zorgt voor piekeren en overbezorgdheid.

Maar de dingen die je juist voor jezelf zou willen doen, daar kom je echt niet aan toe. Daar heb je het veel te druk voor! Heerlijk in bad, een welnessdagje, een wandelingetje maken, een fietstochtje doen, een boek lezen of gewoon lekker niksen omdat je je moe voelt.

Herken je het? Het zijn allemaal excuses om vooral niet te doen wat juist goed voor je is! Rust in je Hoofd. Ont-stressen. Ont-haasten.

Stoppen met piekeren. Stoppen met alsmaar ‘aan’ staan. Het geeft je alleen maar stress. Want besef je eigenlijk wel dat stress roofbouw op je lichaam pleegt en schade aanricht door de loop der jaren heen? Het begint met lichte klachten en geleidelijkerwijs wordt dat steeds meer of gaat over tot bepaalde ziektes. Het sluipt je lichaam in en heeft invloed op je geestkracht.

👣 Loslaten

Als mensen ervaren wij loslaten niet altijd als prettig. We willen graag vasthouden aan wat we gewend zijn te hebben. We willen zekerheid, stabiliteit, veiligheid. Door controle te houden, denken we dat te krijgen. Maar zie, ddeze coronacrisis gooit letterlijk roet in het eten…

Toch is loslaten iets wat je kunt leren. In plaats van vastklampen aan dat wat is, sta je jezelf toe mee te bewegen met de flow van het leven en los te laten wat jou niet langer dient. Vaak willen we juist de controle hebben over alles. Ook de dingen waar je helemaal geen invloed op hebt. Het kost je veel energie en het levert je uiteindelijk niets positiefs op.

Als je leert vertrouwen te hebben in jezelf en al wat is, zul je merken dat je meer innerlijke rust en ruimte zult ervaren. Het is een proces in fases waarbij je langzaam afstand leert doen van wat niet bij je past.

👣 Geduld en Tijd

Wij verlangen ergens naar en hoe sterker je het voelt, des te sneller wil je het hebben: NU heb ik dat nodig…  schreeuwt je ego! Weer lekker kunnen reizen, uit eten gaan, ff een avondje heerlijk op staan, verjaardagen en andere feestjes vieren. En dan wordt de lockdown ook nog verlengd. HELP!!! En NU?! Of die zak chips of reep chocola waar je ineens zo naar verlangt. Ik wil het NU!

Geduld is het rustig kunnen wachten tijdens een vervelende gebeurtenis op een grotere beloning in de toekomst dan die iemand op dat moment zou krijgen.

We willen iets NU hebben. Onze behoefte moet zo snel mogelijk bevredigd worden. Want stel je voor dat je je rot voelt, dat je ergens tekort aan hebt, dat iets er niet meer is. Er moeten immers nog zoveel andere dingen gebeuren die dag. We hebben geen tijd om te wachten, dat is namelijk zonde van onze kostbare tijd. Maar de praktijk wijst uit dat dit ons niet verder helpt. Met als gevolg dat je weer in je oude gewoontes stapt. 

Er is tijd voor nodig zoals een plantje dat ontstaat uit het zaadje dat je hebt geoogst. Raak niet meteen gefrustreerd als je ergens niet direct de vruchten van kunt plukken. Wees bereid te wachten op de vervulling van je wensen. Iets wordt juist de moeite waard als er een bepaalde hoeveelheid tijd voor nodig is.

Geduld kan helpen om met tegenslag om te gaan zonder voor de problemen weg te lopen. Een geduldig iemand kan een vervelende situatie verdragen of tolereren tot er betere tijden aanbreken. Hiervoor is zelfcontrole nodig. Dit wordt ook wel uitgestelde behoeftebevrediging genoemd.

👣 Verbinding

De verbinding met jezelf kwijtraken… het gaat geleidelijk en je hebt het meestal zelf niet in de gaten.

Door jezelf voorbij te lopen, verwijder je steeds verder van je ware ik. Als je geen aandacht hebt voor wat er in je lichaam gebeurt, kan het zomaar zijn dat je belangrijke signalen mist. Hoofpijn, buikpijn, onrust in je hoofd. Of irritaties, frustraties, angst, verdriet of wat dan ook. Al die nare gevoelens wil je niet voelen en waar je ONBEWUST de hele tijd mee bezig bent, om daar vooral NIET naar te luisteren. Je negeert het liever.

Dus ga je over op je overlevingsmechanismen. Als je alsmaar druk bezig bent, hoef je niet te voelen. Of je geeft je over aan netflixen, gamen, social media. Dan heb je tenminste wat afleiding en hoef je niet te denken. Of je kropt het liever allemaal op, want dat voorkomt zoveel gezeur en ruzie. Zomaar wat voorbeelden.

Zonder dat je het doorhebt, zijn we meer bezig met overleven dan echt leven. Je kunt het gevoel hebben dat je het leven van anderen leeft, maar niet zoals jij zelf je leven zo willen leven. Of je zou je zo graag anders willen voelen dan dat je je nu voelt. De manier waarop jij de dingen doet en hoe je denkt, wat voor jou waarheid is, loopt op je automatische piloot. Het is een soort van automatisme geworden waar je naar bent gaan leven, niet nadenkend of die patronen wel zo gezond zijn voor je.

Van lijden naar leiden

Dit hele pakket zorgt ervoor dat je ongezonde keuzes maakt. Je gaat keuzes maken die tegen je gevoel in gaan, je laat jouw keuze afhangen van de ander. Of bent niet goed opgewassen tegen al die verleidingen die op je pad komen. Je zou zo graag iets willen doen of bereiken, maar je laat je tegenhouden door dat stemmetje in je dat tegen je zegt dat je het toch niet kan, dat je dom bent, dat je daar niet goed genoeg voor bent of een ander geeft jou die boodschap mee. Dus denk je makkelijk van ‘ach laat ook maar’. Het kan ook zijn dat je je in een ongezonde omgeving begeeft. Denk aan een relatie of vriendenkring die niet goed voor je is waardoor jij jezelf niet (meer) bent en je jezelf aan het verliezen bent.

Je voelt je leeg, moe en weet zelf niet eens meer wat je echt wilt en nodig hebt. Sommigen denken dat er geen uitweg is en dat het nu eenmaal zo is of dat je nu eenmaal zo bent.

Maar dat is alleen wat je bent gaan geloven. Je hebt nl. wel een keuze, maar de vraag is of je de moed en durf hebt om daar iets mee te doen.

Mindful wandelen geeft je inzichten zodat jij jouw ongezonde manier van leven gaat herkennen. Je wordt bewust. Pas als je bewust bent, ben in staat om keuzes te maken.

Mindful Wandelen

Ben jij toe aan meer rust in je hoofd en minder stress in je leven? Dan is dit een geweldige manier om daarmee op een leuke en actieve manier mee aan de slag te gaan.

Heb je vragen of wil je je opgeven, neem dan gerust contact met me op. Contactgegevens staan hieronder.

Tarieven:

👣 Per wandelcoachsessie € 10,00

👣 Vrijdagmiddag 13:30 uur – opgave is verplicht

Contact / Opgave:

  • Ga naar het contactformulier
  • Bel of App met: 06-33593260
  • Email naar: contact@blijfopmaat.nl

Metaforen van een Boom