fbpx
Ineke Vlaar, gewichtconsulent, leefstijcoach, NLP coach
06-33593260
contact@blijfopmaat.nl

B(l)ijf op Maat

'Een gezonde geest in een gezond lichaam' voor Vitaliteit, Veerkracht en Innerlijke Rust

OPTIES:

1. Advies op Maat
2. Stappenplan op Maat
3. Vervolgconsult(en)
4. Los(se) consult(en)

1. Advies op Maat 

Wil je graag je eet- en leefpatroon aanpassen en heb je even weer en stok achter de deur nodig zodat jij weer helemaal gemotiveerd bent om aan de slag te gaan?

Ik help je hier graag bij door een Voedings/Leefstijlanalyse aan te bieden. Je krijg je een stand-van-zakenboekje, die je gedurende 5-10 dagen bij gaat houden. Aan de hand van deze gegevens ga ik beoordelen of je voldoende voedingstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt en stel ik een leefstijladvies op. Dit bespreken we vervolgens in een adviesgesprek. Je krijgt informatie, tips en opdrachten om thuis lekker mee aan de slag te kunnen gaan!

 • Stand-van Zaken boekje
 • Voedingsanalyse en Leefstijladvies incl. advies, tips en opdrachten
 • Consult van ca. 1uur

Tarief:

 • Voedings/Leefstijlanalyse: € 75,00

2. Stappenplan op Maat 

Een gezond eetpatroon en een gezond gewicht bereiken is een leerproces over jezelf en voor jezelf. Dit kost je tijd en aandacht, maar om te veranderen heb je inzicht en kennis nodig.

Wil jij afvallen zonder jojo-effect?

Om controle te krijgen over je gewicht is een dieet alleen niet voldoende. De enige echt werkende formule voor een blijvend gezond gewicht is het aanpassen van je leef- en eetgewoontes naar een gezonde leefstijl! En dat is precies wat je met het stappenplan op Maat gaat doen! Je leert in een bepaalde periode naar je nieuwe leefstijl toe te werken.  Samen kijken we welke stappen jij kan nemen waarbij ik het heel belangrijk vind dat deze ook bij jou passen en voor jou goed uit te voeren zijn.

Tijdens het programma komen diverse onderwerpen aan bod: je eet- en leefpatroon, beweging, ontspanning, snaaibuien, dipjes, snel weer trek na het eten, stress, suikers, vetten, eiwitten, gedragsverandering, bewustwording, discipline, noem maar op. Zie het als is een leerproces. Wanneer je hiermee aan de slag gaat, is het handig om te weten wat er in je hersenen gebeurt en waarom het zo lastig is om je gedrag te veranderen.

Het stappenplan

Je kunt kiezen uit een 4,  8 of 12 Stappenplan op Maat. Ik noem het bewust geen  wekenprogramma. Het is mogelijk om wekelijks langs te komen voor een consult, maar er kunnen ook 2 of 3 weken tussen zitten. Het is maar net wat jij wilt en/of nodig hebt.

Tarieven:

 •   4 stappenplan:  € 135,00
 •   8 stappenplan:  € 240,00
 • 12 stappenplan:  € 350,00

Inclusief werkmateriaal.

3. Vervolgconsulten

Dit consult is bedoeld voor mensen die een Advies op Maat of het Stappenplan op Maat hebben gevolgd en graag wat extra ondersteuning willen. 

Tarieven:

Afhankelijk van duur van consult;

 • Prijs per 30 minuten: € 25,00
 • Prijs per 60 minuten: € 40,00
 • Prijs per 90 minuten: € 65,00

4. Los(se) consult(en) 

 • Voor als je langs wilt komen om je te wegen en meten
 • Voor een coachingsgesprek
 • Voor het bespreken van de gang van zaken
 • Etc.

Tarieven:

Afhankelijk van duur van consult;

 • Prijs per 60 minuten: € 40,00
 • Prijs per 90 minuten: € 65,00

Vergoeding Aanvullende Ziektekostenverzekering

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Dit heeft voor u als voordeel dat u een vergoeding kunt krijgen als u dit in uw zorgpakket heeft zitten.

De begeleiding door de BGN-gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. U kunt de voorwaarden terugvinden in uw eigen polis. Uw kunt ook de website van BGN raadplegen voor een overzicht. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle zorgverzekeraars die de consulten van de BGN-gewichtsconsulent (gedeeltelijk) vergoeden. Als u op de site van BGN op de betreffende zorgverzekeraar klikt, kunt u lezen welke vergoeding er wordt gegeven. Als u uw zorgverzekeraar niet terug ziet in dit overzicht, wordt er meestal geen vergoeding gegeven. U kunt dit uiteraard altijd navragen bij uw zorgverzekeraar.

De BGN-gewichtsconsulent

Een BGN-gewichtsconsulent begeleidt u volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon. Alleen mensen die vanwege medische redenen een specifiek dieet nodig hebben, kunnen niet bij de GBN-gewichtsconsulent terecht, maar zullen worden doorverwezen naar een diëtist.

Vergoeding BGN

Contact

Ben je geïntessseerd? Neem dan contact met me op: