fbpx

Lichter Leven; voor een gezond gewicht – verbeteren van je zelfbeeld – meer zelfvertrouwen

Bij een gezonde leefstijl gaat het niet alleen om een gezond lichaam. Het gaat óók over veerkracht, aanpassingsvermogen, zelf regie voeren, je mentaal lekker voelen ondanks alle dagelijkse uitdagingen. Al deze aspecten bepalen hoe jij je voelt. Het gaat om het vinden van de juiste balans. Een juiste balans vinden tussen lekker in je vel zitten, een goede fysieke en mentale conditie, een heldere geest. Dat is essentieel voor je mentale en fysieke gezondheid.

Een gezonde leefstijl gaat over positieve gezondheid, vitaliteit en je kwaliteit van leven.

Wil jij sterk in je schoenen staan, lekker in je vel zitten en je goed voelen?

Als je lichaam en geest niet in balans zijn, voel je je niet in je kracht staan en zit je niet lekker in je vel.

Het gevolg is dat je bijvoorbeeld:

 • jezelf ‘vult’ in plaats van ‘voedt’;
  waardoor je weinig energie hebt
 • verleidingen moeilijk kunt weerstaan; 
  verkeerde keuzes maken
 • jezelf vergelijkt met anderen
  en je minder voelt dan de ander
 • in strijd bent met jezelf en de wereld om je heen
 • het lastig vindt om zichtbaar te zijn
  en je plek in te nemen
 • perfectionistisch bent
 • niet goed luistert naar wat je lichaam echt nodig heeft
 • stress of depressieve gevoelens ervaart
 • onvoldoende energie hebt
 • het lastig vindt om je hart te volgen
 • te veel twijfelt aan jezelf en het lastig vindt om je eigen keuzes en beslissingen te maken.
lichter leven

Hierdoor ontstaan allerlei klachten en ziektes op fysiek en mentaal gebied.

Wist je dat een te actief zenuwstelsel in het lichaam verantwoordelijk is voor bijna iedere ziekte?
Vermoeidheid, slechte concentratie, hoofdpijn, migraine, schouder- en rugklachten,  geheugenverlies, gejaagdheid, onrust, piekeren, hartkloppingen, slecht slapen, snel angstig, jeuk, tinnitus, maag- en darmklachten, etc. Ook al heb je een rustige en ontspannen dag tussendoor, het is niet voldoende om je zenuwstelsel in balans te krijgen, daar is meer voor nodig.

Stel je eens voor wat er gebeurt als je een gezonde en liefdevolle relatie met jezelf hebt…

 • ervaar je innerlijke rust, ruimte en vrijheid
 • sta je in je kracht en heb je veerkracht
 • accepteer en waardeer je jezelf zoals je bent
 • heb je een boost zelfvertrouwen
 • straal je positieve energie uit
 • ben je fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel in balans, zelfs in moeilijke en onzekere tijden
 • activeer je je zelfhelend vermogen
 • kun je goed omgaan met de omstandigheden waar jij in je leven mee te maken krijgt.

Hoe is het met jouw energiepeil?

Voel je diep van binnen aan dat je op zoek bent naar meer innerlijke vrijheid en ruimte? Maar merk je dat je jezelf klein houdt en laat beperken door innerlijke blokkades als angst, schuld en schaamte?

Faalangst, piekeren, zorgen maken, schuldgevoelens die ontstaan doordat je je te verantwoordelijk voelt maar het niet gaat zoals je gehoopt het dat het zou gaan, schaamtegevoelens omdat je niet zo perfect bent dan je eigenlijk van jezelf moet, etc.

Dat betekent dat jouw energie niet in balans is. Als je niet goed naar jezelf luistert en niet doet wat je eigenlijk echt nodig hebt en wilt gaan doen in het leven, raakt je energiesysteem ontregeld.

Bijvoorbeeld je voelt je onzeker, je bent bang om niet goed genoeg te zijn of om je er niet bij te horen voelen.  Door stress, angst, zorgen en negativiteit raak je uit balans. Dat geeft negatieve emoties als frustratie, irritatie, boosheid, schuld, schaamte en verdriet. Door al die stress raak je steeds verder uit balans en gaat ten koste van je gezondheid, vitaliteit en kwaliteit van leven. Er onstaan fysieke en psychische klachten en ziektes die er langzaam in sluipen. En zonder dat je het in eerste instantie doorhebt, verander je van een gezond persoon naar een persoon met klachten en ziektes.

De klachten beginnen klein, maar als je er niet op tijd bij bent, sluipt het erin en wordt het door de jaren heen steeds groter. Dit proces loopt in fases. Het begint met accumulatie (opeenhoping van afvalstoffen), het verspreidt zich door je lichaam en openbaart zich uiteindelijk als bijv. reumatische klachten, fibromyalgie, diabetes, neerslachtigheid, concentratieproblemen, depressiviteit, burn-out, huiduitslag, eczeem, darmproblemen, maagzuur, hart- en vaatziekten, soorten kanker etc.

Heb je het gevoel vast te zitten en te worden geleefd? Voelt het niet helemaal goed in jezelf, maar kun je er de vinger ook niet opleggen? Blijf je langs de zijlaan staan, op bekend terrein?

Zo raak je beetje bij beetje jezelf kwijt en raak je steeds verder bij jezelf vandaan. Maar blijf je daar, zul je je nooit vrij voelen en altijd maar onzeker. Dit is dus een essentiële belemmering in je leven.

Wat leer je hierover in deze training?

In de training ga je jouw angsten, belemmeringen en blokkades  ontdekken zodat jij in staat bent deze te transformeren. Je komt weer in je eigen kracht te staan en ontwikkelt veerkracht. Je  leert je lichaam en geest te voeden in plaats van te vullen.

Jouw zelfhelend vermogen gaat weer voor je werken. Je bent in staat goed naar je lichaam te luisteren wat het op dat moment nodig heeft. Hoe meer je lichaam in balans is, des te duidelijker je de signalen van je lijf kunt interpreteren.

Hoe fijn is het om voldoende energie en zelfvertrouwen te hebben om de dingen te doen die je graag wilt doen en wat goed is voor je.

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Om goed met pijn en verdriet en tegenslagen om te gaan, speelt je geest een belangrijke rol. Een sterke geest biedt veerkracht. Daarvoor is een gezonde geest en lichaam essentieel.

In deze training leer je wat nodig is om je vitaal en energiek te voelen,  hoe je mild en vriendelijk naar jezelf toe bent en hoe je stevig in je schoenen komt te staan.  Je krijgt meer zelfvertrouwen. Je verbetert je zelfbeeld. Ga voor jouw levenskwaliteit.

OnderwerpenWaarom jouw huidige aanpak
niet blijft werken
Waarom de BlijfopMaat-methode wel blijft werken
WerkingKorte duur, lange pijn;
Je voelt je slechts voor een korte duur gemotiveerd, zekerder en beter. Het is niet voor een langere tijd vol te houden en vervalt na een tijdje weer terug.
Je houdt je vast aan wat je gewe
Lange duur, korte pijn;
Door bewustwording krijg je meer kennis en inzicht.
Je ontwikkelt veerkracht en kan beter met de omstandigheden omgaan. Je weet op tijd de juiste keuzes voor jezelf te maken. Je leert los te laten wat je niet meer dient en waar je geen invloed op hebt.
GedragsveranderingJe vervalt terug in je ‘oude’ gewoonten ofwel
je gaat weer doen wat je altijd deed
Van oude naar Nieuwe gewoonten
voor een blijvend resultaat
MindsetJe blijft denken zoals je altijd deedJe leert anders denken, voelen en anders geloven.
Je gaat jezelf als het ware resetten en herprogrammeren naar jouw normen en waarden.
Voeding, beweging,
rust & ontspanning
Iets doen wat je voor een korte periode vol kunt houden

Vaak (ietwat) obsessief gedrag
Je wordt bewust, leert op allerlei vlakken gezonde keuzes te maken die beklijven en die bij je passen

Je leert nieuwe gedrag aan en maakt je dit eigen
HormonaalRaakt ontregeltRaakt in balans
Wat doet dit met je? Eeuwige strijd in je hoofd. Met jezelf. En anderen.Je leert jezelf te accepteren, waarderen en Maatje te worden met jezelf. Je leeft vanuit jouw hart.
Wat levert dit je op?Weerstand en Teleurstelling(Zelf)compassie, verbinding, ruimte en vrijheid
gedragsverandering

Zelfcompassie is in zekere zin een vorm van eigenliefde of een gevoel van mededogen voor jezelf. Het heeft te maken met jezelf kunnen aanvaarden, respect hebben voor jezelf en jezelf waarderen.

JA, IK DOE MEE en geef me op >>>

Waardoor voel jij steeds belemmeringen?

Helaas zijn sommigen de liefde voor zichzelf kwijtgeraakt. Door bijv. een kindertijd met weinig liefde en emotionele aandacht, trauma, (emotionele) verwaarlozing of misbruik, intimidatie, narcistische ouders, etc.

Hoe ga jij met jezelf om? Voed of vul je jezelf? Ben je te hard voor jezelf? Jaag je jezelf op naar meer, beter en sneller? Heb je een laat gevoel van eigenwaarde? Heb je weinig zelfvertrouwen? Heb je vaak een afkeurend stemmetje in je hoofd die je alsmaar commandeert of bekritiseert of angst aanjaagt?

Zelfkritiek zorgt voor negatieve emoties en energie. Je kunt hiermee stress veroorzaken en/of verergeren. Dat stemmetje zorgt er bovendien vaak voor dat je blijft vasthouden aan een gestrest en vermoeiend leven. Zelfcompassie daarentegen is de sleutel als je verlost wil worden van stress, onrust en negatieve emoties.

Je innerlijke criticus is gebaseerd op onrealistische angsten en tekorten. Veel blokkades ontstaan doordat je je hiermee identificeert. Je gaat (onbewust) leven vanuit angst, afgescheiden te zijn en tekorten.

Jouw belemmerende en beperkende overtuigingen hebben te maken met problemen, angst voor falen en mislukken en onmogelijkheden. Maar dat is niet wie je werkelijk bent. Je raakt het contact steeds verder kwijt met wie jíj ben en wat jíj wilt. Je bent – zonder dat je je hier misschien goed bewust van bent – bezig met overleven in plaats van echt leven.

Overleven voelt alsof je continu ‘in gevecht’ bent met jezelf en het leven. Alsof het leven tegen je is, en niet voor je. Maar het leven is niet tegen je, de oude belemmerende patronen houden jou tegen

Met overleven bedoel ik het vastzitten in belemmerende patronen. Het is een manier om bepaalde gevoelens niet te hoeven voelen. Bijvoorbeeld de angst om gekwetst te worden, niet goed genoeg te zijn of afgewezen te worden door anderen. Je bent alsmaar aan het vechten tegen jezelf omdat je niet jezelf bent. Van binnen weet je dat je veel meer uit jezelf en je leven kunt halen. Toch is er iets wat je alsmaar tegenhoudt.

Als je leeft vanuit het ‘overleven’, sta je niet in contact met jezelf, met wat je wilt en wie je werkelijk bent. Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt door situaties of personen om je heen.

Hierdoor kun je het gevoel hebben dat je je continu moet aanpassen of moet worstelen om alle ballen in de lucht te houden. Dat uit zich onder andere in pleasegedrag, sterk willen zijn geen ‘nee’ durven zeggen, alles zelf willen doen, jezelf klein maken enz. Je denkt regelmatig negatief over jezelf en je leven (bijv. ik zie er niet uit, ik ben te dik, ik ben niet belangrijk, ik kan er beter niet zijn, ze luisteren toch niet naar me, ik ben tot last, wat heeft het leven nog voor zin) waardoor onzekerheid, angst, frustratie en onrust de overhand hebben. Je bent zoekende, vergelijkt je met anderen, het gras lijkt groener aan de overkant.

Wat leer je hierover in deze training en wat maakt deze training uniek?

In deze training  leer je hoe je weer in je eigen kracht komt te staan, hoe je korte meppen maakt met die innerlijke strijd, je ontdekt jouw kwaliteiten en weet deze in te zetten zodat jij weer ruimte, innerlijke rust en vrijheid kunt ervaren om jouw leven te leven.

Deze online training is ervoor bedoeld om jou weer in je eigen kracht te zetten, zelfvertrouwen te ontwikkelen, gezonde keuzes te maken voor een goede, positieve gezondheid en voor meer vitaliteit, veerkracht, verbinding met jezelf en betere levenskwaliteit.

Bevrijd jezelf van de muur om je heen en laat je licht schijnen.  Leer los te laten wat je energie kost en wat niet goed voor je is, zodat je weer met positieve energie, goede vitaliteit en met compassie voor jezelf en anderen in het leven komt te staan.

zelfvertrouwen

Aan het eind van de online training weet je:

 • het belang is van een liefdevolle relatie met jezelf
 • wat nodig is om gezonde keuzes te maken – zowel fysiek als mentaal – voor jouw gezondheid en verbinding met jezelf
 • hoe je stevig in je schoenen komt te staan voor meer zelfvertrouwen
 • om te gaan met jouw interne criticus en te luisteren naar jouw interne mentor
 • wat jouw kwaliteiten zijn en hoe deze in te zetten
 • hoe je innerlijke rust creëert voor minder stress in je leven
 • hoe je je zelfhelend vermogen activeert om fysieke en psychische klachten te verminderen of voorkomen

JA, IK DOE MEE en geef me op >>>

Wie ben ik?

Mijn naam is Ineke Vlaar en ik ben gewichtsconsu­lent, leefstijlcoach en NLP coach.

Mijn missie is om mensen te helpen en te ondersteunen om zich goed te voelen en lekker in hun te zitten voor een goede gezondheid, een goede kwaliteit van leven en een gelukkig leven. Balans tussen lichaam en geest  is essentieel. Dus daarom ben ik zo blij dat je hier terecht komt. Omdat een gezonde leefstijl jou ook bezighoudt. Omdat jouw eigenwaarde o zo belangrijk is.

Gelukkig ben je nooit te oud om te leren en om iets aan je gezondheid en aan jezelf te doen. Maar wacht er niet te lang mee. Van uitstel komt afstel!

Ik hoop mijn opgedane kennis, wijsheden en inzichten te kunnen en mogen overbrengen en jou te inspireren, motiveren en begeleiden om jouw reis te maken op weg naar jouw doel.

Met als doel dat je:

💚 kan zijn wie je werkelijk bent

💚 je hart volgt in plaats van te luisteren naar je innerlijke criticus

💚 vanuit liefde leeft in plaats van angst, twijfel en onzekerheid

Door mijn trainingen maak je weer contact met jezelf en weet je de juiste keuzes voor jezelf te maken.

Je bent minder streng en hard naar jezelf toe, accepteert en waardeert jezelf om je wie bent, je ontwikkelt zelfvertrouwen en leert leven vanuit je hart.

Ik leer je jouw angsten, twijfels en onzekerheden te overwinnen en de moed te ontwikkelen om die belangrijke eerste stap te zetten.

Ben jij klaar voor een lichter leven?

Mijn lijfspreuk is de uitspraak is:

‘Door jezelf te ontdoen van al je moeten, ont-moet je jezelf’

Je ontvangt in deze online training

Toegang tot de elearningmodule met daarin:

 • 10 basisprincipes van gedragsverandering
 • de 4 blijf-op-maat essentiële leefstijlpijlers
 • praktische tips, tools en opdrachten om sterker in je schoenen te komen staan en om je lekker in je vel te voelen
 • informatie en opdrachten over hoe jouw belemmerende overtuigingen zijn ontstaan, je gaat onderzoeken welke voor jou gelden en hoe ze jou in het dagelijks leveren in de weg zitten
 • informatie en opdrachten hoe jij deze weet om te zetten in jouw kracht en tot helpende overtuigingen ombuigt
 • reflectievragen
 • bekrachtigende affirmaties

Je kunt deze training starten wanneer je wilt. Je krijgt onbeperkt toegang tot de elearningmodule.

JA, IK DOE MEE en geef me op >

Alles nog even op een rij:

Deze online training is gemaakt voor jou als…

 • Jij op weg wilt gaan naar een lichter leven. Denk aan een gezond gewicht met een blijvend resultaat en dus zonder jojo-effect, hoe je in je eigen kracht komt te staan, hoe je een een positief zelfbeeld creëert en een boost zelfvertrouwen ontwikkelt. 
 • jij wilt ontdekken hoe een gezond eet- en leefpatroon je helpt in je eigen kracht te komen staan, gezonde keuzes voor jezelf maakt en minder last hebt van negatieve invloeden om je heen.
 • jij jouw gezondheid en levenskwaliteit hoog in het vaandel hebt staan om te kunnen (blijven) doen wat je echt graag wilt.
 • jij jouw zelfhelend vermogen wilt activeren, waardoor je gezond blijft op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied.
 • jij goed voor jezelf wilt zorgen door jouw lichaam te geven wat het nodig heeft om goed te functioneren en voor een positieve mindset.
 • Meer (innerlijke) rust, harmonie en balans en minder stress wilt ervaren in je leven.
 • wilt leren hoe je je blokkades oplost en je levensenergie weer vrij laat stromen, zodat jij je plek inneemt en jouw licht deelt met de wereld.

Gewoon, omdat je het waard bent!

Investeren in jezelf is de beste investering die je kunt doen. Het is investeren in jouw geluk en dat is onbetaalbaar.
Ook kun je alleen goed voor een ander zorgen áls je goed voor jezelf zorgt. Anders gaat het zorgen voor de ander ten koste van jou.


Als jij lekker in vel zit, stevig in je schoenen staat en je goed voelt, ervaar je meer liefde, ruimte, innerlijke rust en geluk.
En dat merkt je omgeving ook.
Je bent dan een inspiratiebron voor de ander.

Je ziet misschien niet direct resultaat van deze investering, niet zoals wanneer je schoenen koopt. Vergelijk het maar met een auto.
Een auto heeft onderhoud nodig, ook al heeft de auto op dat moment nog geen echte gebreken.
Als je onderdelen niet op tijd vervangt of niet op tijd de tank vol gooit ontstaan er problemen.
Als je je auto niet goed onderhoudt, of je auto laat repareren, gaat je auto op den duur gebreken vertonen.
Hetzelfde geldt voor jou.

Goed voor je zelf zorgen, geldt levenslang. Je bent nooit klaar.
Het is belangrijk om hier elke dag hier aandacht aan te geven.
Net zoals je elke dag je tanden poetst en je doucht.

Ook energetisch moet je je elke dag schoonmaken. Daarmee bedoel ik negatieve emoties. Dat wordt zo vaak vergeten. Men is niet bewust van het belang hiervan. Als jij een tuin niet goed onderhoudt, zal er onkruid gaan groeien en zal dat gaan woekeren en de overhand nemen. Datzelfde geldt voor jouw negatieve emoties. Als jij deze geen aandacht geeft, zal het in je lichaam opslaan en de overhand nemen.

Om je energieveld op te schonen, heb je tools en technieken nodig én natuurlijk moet je deze dagelijks gebruiken.
Jezelf in balans houden is essentieel om jezelf te ontgiften van negatieve energie en jezelf gezond, sterk en krachtig te houden
.

Het is juist belangrijk om in jezelf te investeren omdat je het waard bent. En als jij goed in je vel zit en sterk in je schoenen staat, dan gaat je leven gemakkelijker.

Dan ervaar je meer meer liefde, ruimte, innerlijke rust en geluk.
Dan maak je keuzes die bij je passen.
Dan kun je zijn wie je bent, je hart volgen en je volle potentieel leven.


En dat is onbetaalbaar….

‘Gewoon, omdat je het waard bent’

JA, IK DOE MEE en geef me op >