fbpx
Berichten

Herfst staat voor Loslaten

Jeee… dit vind ik echt een lastige hoor in deze tijd. Het maakt me boos wat er in de maatschappij gebeurt. De tweedeling die ontstaat. Ik begrijp er werkelijk niets meer van. Het voelt in ieder geval niet goed. Dus hoezo…. loslaten? Hoe ga ik met deze boosheid om?

“Door boosheid te uiten en vervolgens te accepteren, zal het makkelijker worden dit los te laten. Probeer het gevoel van boosheid niet op te kroppen. Het vormt de basis om boosheid los te kunnen laten”.

Oké. Ik ben boos op de tweedeling die in de maatschappij ontstaat door het invoeren van een 2G. Ik moet erbij zeggen, ik heb me laten vaccineren. In eerste instantie wilde ik dit niet. Maar ik loop toch tegen mijn angsten aan.

Herfst staat voor loslaten. De herfst leert ons dat in loslaten veel schoonheid schuilt. De bladeren veranderen geleidelijk van kleur en vallen van de bomen. Moeder natuur zet langzaam haar transformatieproces in. Ze laat ons genieten van de fantastische verschillende kleuren en de aardse geur van het najaar.

Vasthouden

Maar als mensen ervaren wij loslaten niet altijd als prettig. We kunnen er aardig somber en depressief van worden. De dagen worden donkerder. We missen het zonlicht die zo belangrijk voor ons is. We willen graag vasthouden aan wat we gewend zijn te hebben. Maar deze coronacrisis gooit letterlijk roet in het eten….Toch is loslaten iets wat je kunt leren. In plaats van vastklampen aan dat wat is, sta je jezelf toe mee te bewegen met de flow van het leven en los te laten wat jou niet langer dient. Vaak willen we juist de controle hebben over alles. Als je leert vertrouwen te hebben in jezelf en al wat is, zul je merken dat je meer innerlijke rust en ruimte zult ervaren. Nieuwe ervaringen, kansen en ideeën komen je tegemoet. Het is een proces in fases waarbij je langzaam afstand leert doen van wat niet bij je past. Dat klinkt makkelijk, maar dat is het lang niet altijd. En soms denk je dat iets hebt losgelaten, wordt je ergens door getriggerd en ja hoor…. je zit er weer middenin. Herkenbaar?

Sta jij daar wel eens bij stil?

Creëer je eigen weg naar daar waar je naar toe wilt. Vaak denken we dat we afhankelijk van anderen zijn. Dat we iets moeten doen omdat het nou eenmaal zo hoort. Omdat je gelooft dat je nou eenmaal zo bent. Maar is dat zo? Ga eens bij jezelf na, wat kost jou veel energie doordat je de controle wilt houden? Wat zou je eigenlijk wel los willen laten? Wat houdt je tegen? Laat jij je beïnvloeden door macht die iemand over je heeft of door het verleden? Waar ben je bang voor? Laat die gedachte eens los en kijk wat je zelf kan door in je eigen kracht te gaan staan, door zelf aan het stuur te gaan staan. Leef in het heden. Ondanks de beperkingen die de Coronacrisis met zich teweeg bent.

Laat de gedachten los wat je nu allemaal niet kunt en zo graag zou willen doen. Kijk naar de mogelijkheden die je op dit moment wel hebt. Wat kun je wel, waar haal jij je energie uit? Richt je daar op! Leef! hoe lastig dit ook in deze tijd van crisis. De gescheidenheid en verdeeldheid die in de maatschappij ontstaat.

Wil jij aan de slag met je beperkingen en blokkades om zo dingen leren los te laten die jou belemmeren in je leven en je meer ruimte en vrijheid zal geven?

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te kijken waar ik jou mee kan helpen. #loslaten#balans#kracht#leefstijl#herfst

Dit vind je misschien ook leuk...