fbpx
Berichten

7 makkelijke en gezonde avondmaaltijden

Dat gezond eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn laten we je zien aan de hand van onderstaande menusuggesties. Voor elke dag een simpel gerecht, voorzien van minimaal 2 ons groente en altijd calorievriendelijk en bovenal heel erg lekker. Gezond, smaakvol en gevarieerd eten dus!  

Let op: alle hoeveelheden zijn per persoon. Dus of je nu voor jezelf kookt of voor een groot gezin, je komt altijd goed uit: vermenigvuldig de waarden gewoon met het aantal personen.

Maandag: aardappelen, groente en vis

200 g andijvie – 4 kleine gekookte aardappels – 1 stukje kabeljauwfilet met mosterd – 1 schaaltje (magere) vanilleyoghurt.

Dinsdag: pasta

Mix 2 tangen volkorenspaghetti met ½ pot tomatensaus, 1 gebakken kalkoen- of kipworstje, 1 ui, grof gesnipperd, ½ teentje knoflook, geperst en een zak van 150 g grove soepgroenten.

Woensdag: soep

1 diep bord met verse paddenstoelensoep (voeg verschillende soorten in stukken toe aan een bouillon, met een gesneden sjalotje, tijm en peterselie) – 1 meergranen- of volkorenpistolet – 1 flinke groene salade.

Donderdag: stampot

Stamppot van wortel (200 g), ui en kruimige aardappelen (4 grote) met hamreepjes (75 g) en geraspte (30+) kaas – 1 schaaltje (magere) vanilleyoghurt.

 Vrijdag: salade

1 maaltijdsalade van kropsla, 1 sinaasappel in partjes, ½ rode ui, in ringen, gerookte kipfilet, geraspte wortel, wat olijfolie – 2 sneetjes geroosterd volkorenbrood.

Zaterdag: aardappelen, groente, vlees

100 g (mager) gehakt, met wat paneermeel en kruiden tot een bal gerold – prei uit de wok (met een uitje en knoflook) – 2 opscheplepels gekookte krieltjes.

Zondag: pastasalade

Pastasalade van 150 g gekookte volkorenpasta met 100 g jonge spinazieblaadjes (rauw), 50 g witte-kaasblokjes (light/20+), 4 zongedroogde tomaten in stukjes, olijfolie, oregano, tijm, peper.

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2

Dit vind je misschien ook leuk...