fbpx

winterdipIn dit seizoen van het jaar zijn er veel mensen die last hebben van een dip. Ze hebben last van somberheid, zijn moe en kampen met concentratieproblemen.

Gelukkig kun je hier zelf wat aan doen!

 

 

1. Beweeg

Ben je lusteloos en moe? Dan heb je vast geen zin om te gaan wandelen en al helemaal niet om intensief te gaan sporten. Toch is dit iets wat je juist moet doen. Sleep je zelf uit die luie stoel en ga aan de slag. Kies vooral een sport die je leuk vindt!

Doe bijvoorbeeld mee met de wandelgroep ‘(B)lijf Bewegen’ Onnen. Zie elders deze site voor meer informatie.

 

2. Buitenluchtwandelen onnen

De dagen zijn kort en het lijkt wel continue te regenen. Laat dat niet langer een smoesje zijn om maar binnen te zitten. Ga dagelijks minstens een uur naar buiten en adem bewust een aantal keer diep in en uit. Maak een wandeling, bijv.  tijdens de lunchpauze of ga op de fiets naar het werk. Zorg er voor dat je regelmatig buiten bent.

Doe bijvoorbeeld mee met de wandelgroep ‘(B)lijf Bewegen’ Onnen. Zie elders deze site voor meer informatie.

 

3. Eet gezond

Dat gezond eten goed voor je is, kunnen we niet vaak genoeg herhalen. Verkeerde voeding kan je behoorlijk uitputten. Eet je veel zoete dingen, dan vertoont je bloedsuikerspiegel flinke pieken en dalen en dat is behoorlijk vermoeiend. Begin je al met een ontbijt met witmeelproducten, vruchtensap en zoet beleg, dan kun je daar de hele dag last van houden. Als je lijf na zo’n ontbijt de piek aan suikers heeft weggewerkt, krijg je door de erop volgende lage bloedsuikerspiegel weer snel trek in iets zoets. Je krijgt meer energie door gezonder te eten en zoete dingen te laten staan. Met een goed ontbijt maak je al een prima start.

4. Pak stress aan

Stress is op veel manieren slecht voor je lichaam en je wordt er onnodig moe van. De enige manier om stress bestrijden is door de oorzaak weg te nemen. Heb je een te volle agenda? Schrap afspraken. Richt je vooral op dingen die je leuk vindt en waar je energie van krijgt in plaats van dingen die heel veel energie kosten.

5. Maak plannen

Plan je zomervakantie en maak een lijst van dingen die je zou willen doen dit jaar. Door vooruit te kijken, plannen te maken en lekker weg te dromen van dingen die gaan komen, kun je je een stuk beter gaan voelen.

Heb jij nog goede tips? Laat het weten!

 

 

Bron: https://www.gezondheidsnet.nl/geest/wat-kun-je-doen-tegen-een-winterdip

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.