fbpx

Veranderen betekent dat je bereid bent om iets anders te doen. Daar is moed, discipline en doorzettingsvermogen voor nodig. Ik zal je uitleggen hoe dit werkt.

Gedragsverandering (zoals afvallen, een gezondere leefstijl, ontstressen, lekker in je vel zitten, je fitter voelen) gaat niet zomaar, daar is tijd voor nodig en geduld. Het is een leerproces. Het gaat met vallen en opstaan. Want wat je achtervolgt zijn je angsten en onzekerheden. Het doemdenken. Het blokkeert je. Hierdoor maak je tijdens je reis misschien wel een keuze waardoor jij je doel niet gaat halen.

Wij hebben vaak goede voornemens om een doel te bereiken. Maar goede voornemens zijn meer dan alleen gezonde voornemens. Het gaat over jou, jouw gezondheid, jouw levenskwaliteit. Jouw geluk. Om je fit en lekker in je vel te voelen is meer nodig dan gezonde voeding. Het gaat om hoe jij tegen jezelf aan kijkt, hoe je in het leven staat. Wees aardig en mild tegen jezelf. Het gaat over zelfontwikkeling. Keuzes durven maken, prioriteiten stellen. Zie het als een reis die je gaat maken. Je hebt een eindbestemming voor ogen. Dat is je doel. Tijdens je reis maak je van alles mee. Je maakt tussenstops. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Je gaat op reis en ontdekt nieuwe paden en maakt allerlei tussenstops. Hoe zorg jij ervoor dat jij je bestemming gaat halen?

Wil je je aandacht ergens op richten, betekent dat je keuzes maakt. Het begint met het maken van de keuze. De keuze om te veranderen. Je besluit je prioriteit hierop te leggen.

Wanneer je met gedragsverandering aan de slag gaat, is het handig om te weten wat er in je hersenen gebeurt en waarom het zo lastig is om je gedrag te veranderen. Je lichaam heeft minimaal een maand of 3 nodig om aan een nieuw eetpatroon te wennen. De kilo’s vliegen erg niet direct vanaf. Dit gaat stapsgewijs. Ze zijn er immers ook niet zo snel aangekomen. Het gaat niet alleen om afvallen, maar ook goed voor jezelf zorgen.

Zoals ik al heb aangegeven, veranderen betekent dat je er iets voor moet doen. En ja, je zal het zelf moeten doen. Maar… je hoeft het niet alléén te doen! We hebben namelijk allemaal kracht- en hulpbronnen ter beschikking. Alleen vinden we het soms nog niet makkelijk om daar gebruik van te maken. Om hulp vragen zien sommigen als zwakte. Dat is een grote DENKFOUT die velen maken. Het is juist heel krachtig en moedig om dat te doen! Durf te vragen én te ontvangen.

Begin met je eerst mogelijke kleine stap. Je hoeft er niet helemaal klaar voor te zijn, er is immers altijd wel wat. Als je op deze manier gaat denken, blijf je uitstellen. Zodra je de eerste stap zet, verandert je mentale toestand van ‘het is te moeilijk’ naar ‘hee, ik doe het gewoon!’ Het helpt vaak als je de drempel over bent en motiveert je om door te zetten.

Ik help je hier graag bij. Ik coach en begeleid je op weg naar jouw doel. Ik kan je persoonlijk begeleiden en coachen, maar je kunt ook kiezen voor een Online Cursus die je op je eigen tempo kunt doen. Ik heb deze nog niet op mijn site staan, maar heb je interesse, neem dan contact met me op zodat je z.s.m. kan starten!

afvallen

Dit vind je misschien ook leuk...