fbpx
Ineke Vlaar, gewichtconsulent, leefstijcoach, NLP coach
06-33593260
contact@blijfopmaat.nl

Loslaten…

'Een gezonde geest in een gezond lichaam' voor Vitaliteit, Veerkracht en Innerlijke Rust

Loslaten…

loslaten

De Herfst. Loslaten. Wat laat jij los?We bevinden ons midden de herfst. Sommigen hebben best wel moeite met de overgang van zomer naar herfst. Het is vroeger donker, herfstachtig weer met regen en wind, de bladeren van de bomen.. Herfst staat voor loslaten. De herfst leert ons dat in loslaten veel schoonheid schuilt. De bladeren veranderen geleidelijk van kleur en vallen van de bomen. Moeder natuur zet langzaam haar transformatieproces in. Ze laat ons genieten van de fantastische verschillende kleuren en de aardse geur van het najaar.

Vasthouden

Maar als mensen ervaren wij loslaten niet altijd als prettig. Sommigen worden somber en depressief. De dagen worden donkerder. We missen het zonlicht die zo belangrijk voor ons is. We willen graag vasthouden aan wat we gewend zijn te hebben. Maar deze coronacrisis gooit letterlijk roet in het eten….Toch is loslaten iets wat je kunt leren. In plaats van vastklampen aan dat wat is, sta je jezelf toe mee te bewegen met de flow van het leven en los te laten wat jou niet langer dient. Vaak willen we juist de controle hebben over alles. Als je leert vertrouwen te hebben in jezelf en al wat is, zul je merken dat je meer innerlijke rust en ruimte zult ervaren. Nieuwe ervaringen, kansen en ideeën komen je tegemoet. Het is een proces in fases waarbij je langzaam afstand leert doen van wat niet bij je past

.Een nekhernia liet me inzien dat ik nog meer moest loslaten dan ik al voor mijn gevoel deed. Ik had bewogen jaren achter de rug. Dit leerde mij te accepteren was is, te waarderen wat ik heb en wat ik wel kan. Ik leerde nog beter te leven in het hier en nu in plaats van, onbewust, in mijn hoofd te zitten. Wandelen, de buitenlucht in, genieten van al het moois om me heen, prachtige luchten, al het moois en goeds wat de natuur ons te bieden heeft.

Sta jij daar wel eens bij stil?

Creëer je eigen weg naar daar waar je naar toe wilt. Vaak denken we dat we afhankelijk van anderen zijn. Dat we iets moeten doen omdat het nou eenmaal zo hoort. Omdat je gelooft dat je nou eenmaal zo bent. Maar is dat zo? Ga eens bij jezelf na, wat kost jou veel energie doordat je de controle wilt houden? Wat zou je eigenlijk wel los willen laten? Wat houdt je tegen? Laat jij je beïnvloeden door macht die iemand over je heeft of door het verleden? Waar ben je bang voor? Laat die gedachte eens los en kijk wat je zelf kan door in je eigen kracht te gaan staan, door zelf aan het stuur te gaan staan. Leef in het heden. Ondanks de beperkingen die de Coronacrisis met zich teweeg bent.

Laat de gedachten los wat je nu allemaal niet kunt en zo graag zou willen doen. Kijk naar de mogelijkheden die je op dit moment wel hebt. Wat kun je wel, waar haal jij je energie uit? Richt je daar op!Leef!Wil jij aan de slag met je beperkingen en blokkades om zo dingen leren los te laten die jou belemmeren in je leven en je meer ruimte en vrijheid zal geven?

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te kijken waar ik jou mee kan helpen. #loslaten#balans#kracht#leefstijl#herfst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.