fbpx

Bewustwording 
Vandaag de dag staan we er niet zo bij stil waarom we eigenlijk eten. We zijn meer bezig met lekker eten dan dat we ervan bewust zijn welke voedingsstoffen ons lichaam daadwerkelijk nodig heeftWe gaan even naar de winkel en daar ligt toch alles wat we nodig hebben?  We leven in een drukke wereld waar alles snel gaat. We hebben steeds meer te maken met stress, een gejaagd leven en kunnen we nog eigenlijk wel zonder onze mobiel? We zijn geneigd steeds minder tijd te besteden aan eten en bewegen. Zit je ’s avonds lekker op de bank, maar moet je eigenlijk sporten? Hmm… ‘vanavond toch maar niet’ of ‘geen tijd’, zijn excuses die je vaak hoort.

Wees zuinig op je lichaam, je hebt er maar één!
Toch is het o zo belangrijk om regelmatig (gezond) te eten, voldoende te bewegen en je rust te nemen.  Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig voor je energie en bouw, reparatie en vernieuwing van je cellen etc. Helaas is de prijs vaak leidend in plaats van de kwaliteit van het product. Bewerkt voedsel vullen in plaats van dat ze voeden en leveren jou niet datgene wat je daadwerkelijk nodig hebt. Ons lichaam is er niet op gemaakt kunstmatig verrijkt voedsel dat gedenaturaliseerd is te eten. Ons lichaam gaat dan ook in protest. We worden dik, depressief, krijgen spijsverteringsproblemen, diabetes (type 2), hart- en vaatziektes, auto-immuunziektes, kanker, alzheimer, etc. Een vaak gehoorde  uitspraak: ‘” Het is zo lekker en gemakkelijk, dat is toch ook belangrijk. Je moet genieten van het leven, je leeft maar 1x”. 

Nou, daar sla je de spijker op z’n kop! Je hebt ook maar 1 lichaam, dus wees daar zuinig op. Klachten en ziektes die veroorzaakt kunnen worden door verkeerde voeding, liggen op de loer. Voor je lichaam zorgen is een investering, maar je krijgt er iets onbetaalbaars voor terug.

start-nu5Word bewust van je huidige eet- en leefpatroon. Leer hoe je je huidige leefstijl kan aanpassen naar een gezond en blijvend resultaat. Wacht hier niet niet te lang mee en begin hier nu mee. Daar kan ik je bij helpen door je stapsgewijs nieuwe gewoontes aan te leren en maak van deze gewoontes je nieuwe leefstijl. Klik hier om contact op te nemen via het contactformulier of  bel 06-33593260.

Hartelijke groet, Ineke Vlaar

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.