Een goed ontbijt is een goede start van de dag. Je lichaam heeft de hele nacht niets gehad en heeft weer een dosis energie nodig om op te starten. Met een goed recept bevat een pannenkoek energie, bouwstoffen, vitamines en mineralen. Met deze pannenkoek als ontbijt met wat fruit heb je een goede start van de dag. Natuurlijk zijn ze ook lekker als lunch, avondeten of als snack. Je kunt ze ook makkelijk meenemen voor onderweg. Leuk om ze dan te vullen als een wrap. Ook erg geschikt voor kinderen!
Pannenkoek met banaan
Ontbijt / Lunch
Voor 4 pannenkoeken
Ingrediënten:
- 250 ml. melk (gebruik ook eens havermelk rijstemelk, amandelmelk o.i.d.)
- 100 gram pannenkoekmeel (bijv. biologisch; boekweitmeel, speltmeel en/of volkorenmeel)
- 1 ei
- ½ – 1 banaan
- Snufje zout
- Klontje boter of olie
- Theelepel kaneel en/of vanillepoeder
Meng de meel met een snufje zout. Voegt evt. wat kaneel en/of vanille door voor een lekkere smaak. Voeg het ei en de melk toe. Klop alles met een garde of een mixer tot een egaal beslag.
Verhit in een koekenpan een beetje boter of olie. Schep ca. 1-2 (jus)lepels beslag in de pan en draai de pan rond zodat de bodem bedekt is met het beslag. Doe hier plakjes banaan op. Bak de pannenkoek in een paar minuten gaar en bruin. Halverwege keren. De banaan zorgt voor een zoete, lekkere smaak en geeft je een boost energie. Heerlijk!
Eet smakelijk!