fbpx
Contact Recepten

Maak je eigen kokoskoekjes…smullen!

Deze koekjes zijn heel gemakkelijk te maken en het is een heerlijk gezond tussendoortje!

  • 5 eiwitten
  • snufje zout
  • schutje ahornsiroop of een paar druppeltjes stevia
  • 200 gram kokosrasp
  • evt. citroenrasp van een halve (biologische) citroen

Bereiding:

Klop de eiwitten stijf. Doe er een paar korreltjes zout bij. Voeg er eerst 150 gram kokosrasp bij. Schenk er langzaam wat ahornsiroop door of doe er wat druppeltjes stevia door. Proef af en toe want het is snel te zoet! Doe er nog van de kokosrasp door. Het hoeft er niet allemaal door, maar zorg er in ieder geval voor dat het smeuïg blijft. Daarna evt. de citroenrasp. Maak met 2 lepels bolletjes van het mengsel en leg ze op een bakplaat. bak ze in ongeveer 45 minuten op 150 graden in de voorverwarmde oven tot ze bruin beginnen te worden.

Gezondheidstips:

  • Gebruik ahornsiroop met mate! Mijn voorkeur gaat uit naar steviadruppels (Ekoplaza). Het kan je bloedsuikerspiegel snel doen stijgen. Maar doordat het in dit gerecht gecombineerd wordt met vezels (kokos) en eiwitten, heeft het dat effect veel minder.
  • Eet ze niet allemaal in 1x achter elkaar op. Gebruik ze echt als tussendoortje en dan 1 tot 2 stuks

Recept is afkomstig uit het receptenboek ” Weten van (H)eerlijk eten” van Rineke Dijkinga orthomoleculair en natuurgeneeskundige 

Dit vind je misschien ook leuk...