fbpx
Ineke Vlaar, gewichtconsulent, leefstijcoach, NLP coach
06-33593260
contact@blijfopmaat.nl

Innerlijke rust, wat is dat?

'Een gezonde geest in een gezond lichaam' voor Vitaliteit, Veerkracht en Innerlijke Rust

Innerlijke rust, wat is dat?

In mijn praktijk zie ik geregeld mensen met een innerlijke onrust. En als geen ander weet ik wat hiermee bedoeld wordt. Teveel moeten, teveel verantwoordelijkheid, alle ballen in de lucht willen houden. Het geeft een gejaagd gevoel in je hoofd. En dat heeft ook wij zijn weerslag op je eetpatroon. Je wilt dat gejaagd gevoel weg-eten. Helaas helpt dat niet, misschien eventjes, maar dan. Ook zit je stil, in je hoofd ratelt het maar door. En dan is het weer vliegen, rennen, opstaan… Dit zijn voorbeelden van patronen die je op de automatische piloot doet, je denkt er niet bij na. Je weet niet anders dan dat het nu eenmaal zo hoort. Maar is dat wel zo of ben je dit gaan geloven en naar gaan leven?

Op zoek gaan naar die innerlijke rust en ruimte voor jezelf is iets wat tijd en geduld vraagt. Toch raad ik dit iedereen aan, omdat het een levensbehoefte is. Je hebt het nodig! Als je dit niet vindt en dat gevoel blijft najagen, heeft dat nadelige gevolgen voor je hormoonhuishouding. Dat koor van hormonen raakt helemaal uit disbalans. Valse tonen, de koorleden weten niet wat ze moeten doen, etc. Klachten en ziektes sluipen er langzaam in.

Ik gun iedereen innerlijke rust. Innerlijke rust is het gevoel van kalmte in jezelf. Het is het gevoel dat je vrede hebt met wie je bent en wat je doet. Ze noemen het ook wel ‘lekker in je vel zitten’, rust uitstralen of vanuit je kern leven.

Herken je dit en ben je hier naar op zoek?
Ik help je er graag bij: Klik hier voor meer informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.