fbpx

In mijn praktijk zie ik geregeld mensen met een innerlijke onrust. En als geen ander weet ik wat hiermee bedoeld wordt. Teveel moeten, teveel verantwoordelijkheid, alle ballen in de lucht willen houden. Controle willen houden. Streven naar perfectie. Piekeren. Het geeft een gejaagd gevoel in je hoofd. En dat heeft ook wij zijn weerslag op je eetpatroon.

We willen het ook nog het liefst NU! Nu wordt geassocieerd met verleiding en misleiding. Het maken van een makkelijke en impulsieve keuze. Maar niet altijd een verstandige. STRAKS wordt geassocieerd met het maken van een doordachte en bewuste keuze. Je bent in staat beter te relativeren en prioriteiten te stellen.

Je wilt dat gejaagd gevoel weg-eten. Helaas helpt dat niet, misschien eventjes, maar dan. Ook zit je stil, in je hoofd ratelt het maar door. En dan is het weer vliegen, rennen, opstaan… Dit zijn voorbeelden van patronen die je op de automatische piloot doet, je denkt er niet bij na. Je weet niet anders dan dat het nu eenmaal zo hoort. Maar is dat wel zo of ben je dit gaan geloven en naar gaan leven?

Innerlijke rust vind je niet in de winkel. Het is niet iets dat zomaar op je pad komt, het is iets waar je zelf aan moet werken. Wat is innerlijke rust? Innerlijke rust is het gevoel van kalmte in jezelf. Het is het gevoel dat je vrede hebt met wie je bent en wat je doet. Ze noemen het ook wel lekker in je vel zitten, rust uitstralen of vanuit je kern leven. Je ziet meestal wel wie het heeft en wie niet.

Innerlijke rust is het einddoel van iedereen. We zoeken het allemaal, op onze eigen manier. Ook al zit je rustig op de bank, als je gejaagdheid en onrust in je hoofd hebt, je blijft malen, piekeren en zorgen maken, heb je nog geen rust. Veel mensen zitten zo in hun ‘moeten’ en doen modus, dat ze niet goed naar zichzelf luisteren en niet goed voor zichzelf zorgen.

Op zoek gaan naar die innerlijke rust en ruimte voor jezelf is iets wat tijd en geduld vraagt. Toch raad ik dit iedereen aan, omdat het een levensbehoefte is. Je hebt het nodig! Als je dit niet vindt en dat gevoel blijft najagen, heeft dat nadelige gevolgen voor je hormoonhuishouding. Dat koor van hormonen raakt helemaal uit disbalans. Valse tonen, de koorleden weten niet wat ze moeten doen, etc. Klachten en ziektes sluipen er langzaam in.

Ik gun iedereen innerlijke rust. Hoe krijg je meer innerlijke rust?

Met innerlijke rust voel je op je gemak, voel je je vrij, geef je jezelf ruimte en zit je goed in je vel. Als je innerlijke rust belangrijk genoeg vindt, dan leg je veel dingen opzij om die rust te ervaren en ervan te genieten. Dat is dus een kwestie van keuzes maken en prioriteiten stellen.

Herken je dit en ben je hier naar op zoek?
Ik help je er graag bij: Klik hier voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.