fbpx
Recepten

Heerlijke recepten voor een paasbrunch!

Pasen staat voor de deur!

Wat ga jij eten met pasen? Hier heb ik een aantal tips voor je paasontbijt of brunch! Laat je inspireren en hele goede paasdagen!

 1. Eitje-Preitje Salade

Ingrediënten:

  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 eetlepel of crème fraiche of 1 avocado
  • 1 prei
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • Zout en peperPel de hardgekookte eieren en snij ze fijn. Snij de prei in kleine stukjes. Meng ze met de avocado of crème fraiche, prei, kerriepoeder en voeg zout en peper naar smaak toe. Lekker met een blaadje sla op een plak brood.

2. Pannenkoek met Banaan

Voor 4 pannenkoekenpannenkoek me

 Ingrediënten:

  • 250 ml. melk (plantaardige melk kan natuurlijk ook!
  • 100 gram pannenkoekmeel (bijv. biologisch; boekweitmeel, speltmeel of volkorenmeel)
  • 1 ei
  • ½ – 1 banaan
  • Snufje zout
  • Klontje boter of olie
  • kaneel of vanille

Meng de meel met een snufje zout. Voegt evt. wat kaneel en/of vanille door voor een lekkere smaak. Voeg het ei en melk toe. Klop alles met een garde of een mixer tot een egaal beslag.

Verhit in een koekenpan een beetje boter of olie. Schep ca. 1-2 (jus)lepels beslag in de pan en draai de pan rond zodat de bodem bedekt is met het beslag. Doe hier plakjes banaan op. Bak de pannenkoek in een paar minuten gaar en bruin. Halverwege keren. De banaan zorgt voor een zoete, lekkere smaak en geeft je een boost energie. Heerlijk!

 

3. Appelcrumble

Voor ca. 2 personen

Ingrediënten:

appelcrumble

  • 6 eetlepels havermout
  • 1 appel (liefst moesappel, zoals goudreinet)
  • 2 gedroogde abrikozen of 1 handjevol rozijnen (kan ook achterwege gelaten worden)
  • kaneel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel honing 

    Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel, en abrikozen* in stukjes, doe dit vervolgens in een ovenschaal en strooi hier wat kaneel overheen. Smelt de kokosolie en honing samen in een steelpan. Roer de havermout** erdoor. Verdeel het havermoutmengsel over de mengsel van appel en abrikozen. Bak de crumble 20 minuten in de oven. Tip: Heerlijk met wat Griekse yoghurt!

Tips:

* vervang de abrikozen door rozijnen
**  je kunt ook een deel van de havermout vervangen door gehakte noten

 

4. Groente-omelet

Ingrediënten:
omelet

  • 2 eieren
  • 4 eetlepels melk
  • Groenten, zoals dunne prei, spinazie, champignons, paprika
  • Kruiden, zoals bieslook en peterselie
  • 1 eetlepel roomboter of 1 scheutje olijfolie
  • Peper
  • Zout

    Klop 2 eieren los met een scheutje melk. Snij de groenten fijn. Hak wat verse groene kruiden fijn, zoals bieslook en peterselie. Verhit een klontje boter of een beetje olie in een koekenpan. Fruit de groenten 3 minuten. Roer de kruiden samen met peper en een beetje zout door het eimengsel. Schenk dan het eimengsel in de pan. Bak de omelet met het deksel op de pan in ongeveer 8 minuten gaar.

Serveer met bijvoorbeeld volkorenbrood of een salade.

 

5. Gevulde Paashaaseieren

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • snufje cayennepeper
  • snufje peper/zout
  • wortel, selderij, peperkorrels of mini chocoladebolletjes

Bereidingswijze:

Kook de eieren hard. Pel vervolgens de eieren en snijd ze in tweeën. Schep met een lepel voorzichtig het eigeel uit de eieren en doe het eigeel in een bakje samen met de mayonaise, de mosterd, cayennepeper en een snufje zout/peper. Meng alles goed door elkaar. Je kunt met een lepel of een spuitzakje de vulling terug in de eieren spuiten/scheppen. Snijd vervolgens de wortels/selderij in dunne reepjes als oren en snorharen en gebruik een paar peperkorrels of mini chocoladebolletjes als ogen en neusje.

 

Dit vind je misschien ook leuk...