fbpx
Ineke Vlaar, gewichtconsulent, leefstijcoach, NLP coach
06-33593260
contact@blijfopmaat.nl

Van Pillen naar Preventief

'Wees zuinig op je lichaam, je hebt er maar één'

Je wilt wat kilootjes kwijt. Of je wilt je fitter voelen. Eigenlijk weet je wel zo’n beetjes wat je zou moeten veranderen aan je huidige leefstijl. Maar tussen Weten en Doen zit nog wel een kloof. Herken jij je hierin? Snaaibuien, snel weer trek in eten, dipjes.

Ik help je graag om je vitaler te voelen en/of wat kilootjes kwijt te raken. Maar diëten, niet echt je ding? Ik bied je een gezondheidsprogramma aan waarin we Stap voor Stap kijken wat voor aanpassingen en veranderingen jij nodig hebt om je valkuilen te tackelen en wat jij nodig hebt op weg naar een gezonde leefstijl.

Neem die eerste stap. Want zonder actie bereik je ook geen resultaat en blijf je stilstaan. Krijg inzicht in je eet- en leefpatroon en ga stap voor stap op reis om je doel te behalen!

Mijn boodschap is; wees zuinig op je lichaam, je hebt er maar één! Denk eens na over hoe jij met je waardevolle bezittingen omgaat? De meesten gaan hier toch wel voorzichtig en zuinig mee om. Want stel je voor dat er krassen op komen. Of dat er viezigheid in of op komt. Dat het stuk gaat. Ik kan je vertellen dat je lichaam en geest ook zo behandeld wil worden door jou! Je lichaam en geest willen zich vitaal voelen en willen in balans zijn. Gebruik het dus niet als een container waar alles maar in gegooid kan worden met alle gevolgen van dien. Word bewust van wat je nodig hebt. En eet bewust. We staan er lang niet allemaal bij stil of we datgene wat we in onze mond stoppen daadwerkelijk nodig hebben en in welke verhoudingen we de voedingsstoffen nodig hebben voor onze energie en bouw, reparatie en vernieuwing van onze cellen etc.

Als je voedingsmiddelen eet die niet voedzaam zijn en alleen maar vullen, dan weet ons lichaam niet waar het ermee heen moet en raakt in de war. Met als gevolg een verstoorde celdeling waardoor allerlei kwalen en ziektes kunnen ontstaan. Eerst zal je daar niet zoveel van vernemen, maar in de loop der tijd, naarmate je ouder wordt, zal je daar steeds meer last van krijgen.

Tegenwoordig zie je veel gedragsproblemen bij kinderen. Ze krijgen onvoldoende beweging, verkeerde voeding en ook gamen en mobieltjes hebben een grote invloed. Als gevolg hiervan gaat je brein niet goed meer werken. Onvoldoende concentratie, druk gedrag, te weinig slaap hoor je steeds meer. In plaats van aanpakken wordt medicatie voorgeschreven. Maar medicijnen vormen altijd een belasting voor een kind in ontwikkeling. En dit geldt natuurlijk ook voor volwassenen.

Overal zijn wel pillen voor te krijgen. Lekker makkelijk. Maar als je pillen kunt vermijden of verminderen door te kiezen voor een gezonde leefstijl, waar zou jij dan voor kiezen? En ga je daar dan ook echt voor? Waartoe ben jij bereid???

Mensen met een goed gewicht lopen minder risico op bepaalde ziektes of aandoeningen dan mensen die last hebben van overgewicht, bijv. hart- en vaatziektes, diabetes II, psychische problemen, etc. Maar ook ondergewicht geeft gevolgen, zoals verminderde weerstand, darm- en longziektes, bloedarmoede en psychische problemen.

Voor je lichaam zorgen is een investering, maar je krijgt er iets voor terug wat onbetaalbaar is. Gelukkig zijn we nooit te oud om te leren en kun je vandaag nog het roer omgooien. Wat vind jij jezelf waard en wat investeer jij eigenlijk in jezelf? 

Jij staat het aan stuur. Welke weg sla jij in?

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.  Bij een juiste aanvullende verzekering bij je zorgverzekering heb je recht op vergoeding: Klik hier voor meer informatie.

Een juiste balans vinden tussen lekker in je vel zitten, een goede fysieke en mentale conditie, een heldere geest, is essentieel voor je mentale en fysieke gezondheid.

Je bent het waard!