Ineke Vlaar, gewichtconsulent, leefstijcoach, NLP coach
06-33593260
contact@blijfopmaat.nl

Geen jojo-effect meer

Wil je afvallen of een gezondere leefstijl, maar nu eens zónder jojo-effect?

Doorbreek de cyclus van dieet, afvallen en aankomen. Doe niet aan diëten en stop met het tellen van calorieën. Zo voorkom je het jojo-effect dat uiteindelijk toch maar tot extra kilo’s leidt. Het jojo-effect wordt veroorzaakt door te streng diëten gevolgd door het oorspronkelijk eetpatroon. Dus wanneer je gedurende een periode te weinig calorieën binnenkrijgt en daarna weer gaat eten zoals je voorheen deed, heeft dit nadelig gevolgen voor je lichaam.

Wat er gebeurt is het volgende; doordat je lichaam te weinig energie binnenkrijgt, gaat je stofwisseling langzamer werken om energie te besparen. Je lichaam gaat reserves in de vorm van vet opslaan. Nadat je strenge dieet voorbij is en je je oude eetpatroon weer oppikt, past je stofwisseling zich niet direct aan. Doordat deze nog steeds langzaam werkt, slaat je lichaam nog steeds veel energie op in de vorm van vet. Hierdoor kom je dus snel weer aan. Het is zelfs vaak zo dat je zwaarder eindigt dan voordat je aan het dieet begon!

Vermijd diëten en dus het jojo-effect

Om van het jojo-effect af te komen, is het natuurlijk noodzakelijk dat je STOPT met diëten. In plaats van het volgen van diëten is het essentieel dat je zorgt voor een regelmatig en gezond eetpatroon en beweging zodat je geleidelijk aan afvalt.