fbpx
Ineke Vlaar, gewichtconsulent, leefstijcoach, NLP coach
06-33593260
contact@blijfopmaat.nl

Vergoeding

'Wees zuinig op je lichaam, je hebt er maar één'

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Dit heeft voor u als voordeel dat u een vergoeding kunt krijgen als u dit in uw zorgpakket heeft zitten.

De begeleiding door de BGN-gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. U kunt de voorwaarden terugvinden in uw eigen polis. Uw kunt ook de website van BGN raadplegen voor een overzicht. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle zorgverzekeraars die de consulten van de BGN-gewichtsconsulent (gedeeltelijk) vergoeden. Als u op de site van BGN op de betreffende zorgverzekeraar klikt, kunt u lezen welke vergoeding er wordt gegeven. Als u uw zorgverzekeraar niet terug ziet in dit overzicht, wordt er meestal geen vergoeding gegeven. U kunt dit uiteraard altijd navragen bij uw zorgverzekeraar.

De BGN-gewichtsconsulent

Een BGN-gewichtsconsulent begeleidt u volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon. Alleen mensen die vanwege medische redenen een specifiek dieet nodig hebben, kunnen niet bij de GBN-gewichtsconsulent terecht, maar zullen worden doorverwezen naar een diëtist.

Vergoeding BGN