fbpx

Klik hier om lid te worden van de facebookgroep!

Ontvang dagelijks een berichtje om ervoor te zorgen dat je je plankoefening daadwerkelijk uitvoert. DEEL dit met je vrienden en daag ze uit mee te doen! Start: maandag 27 maart a.s.!

Deze oefening is efficiënter dan 1000 sit-ups

Volgens experts bestaat er een enkele oefening die efficiënter is dan 1000 sit-ups. Deze oefening is beter bekend als de plank. Dit zal je buik ongetwijfeld strak en plat maken, maar het zal ook je hele lichaamsbouw verbeteren. Bovendien is de oefening ook heilzaam tegen rugklachten.

Wat houdt de 30 dagen Plank Challenge in?

Tijdens de 30 Day Plank Challenge zal je een maand lang, vrijwel iedere dag een oefening moeten doen die te maken heeft met de plank. Sterker nog, alle oefeningen zíjn de plank, wat erop neerkomt dat je gedurende 30 dagen maar 1 soort oefening uitvoert. Echter, de tijd waarin je deze oefeningen uitvoert zal langzaamaan steeds meer toenemen.

De ‘plank’ is een enorm goede core oefening waarbij je zowel de buik- als onderrug spieren traint. Er zijn tal van variaties op deze oefening te verzinnen waardoor de oefening geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. 

De plank oefening zal je helpen om je kernspieren strakker te maken en ze een boost te geven. Door de toename in tijd die je besteedt aan het uitvoeren van de oefening, bouw je je kernspierkracht gradueel op, waardoor je de oefening op dag 30 met gemak uit zult kunnen voeren.

 

De plank

Maar voordat we überhaupt verder gaan praten over deze challenge, is het verstandig om eerst de brandende vraag te beantwoorden: wat is een plank? Een plank is in principe een vrij eenvoudige oefening. Sterker nog, hij is vrij saai – een van de redenen waarom er allerlei variaties op reguliere plank zijn. Deze zogenaamde reguliere plank doe je als volgt:

  1. Begin de plank door je lichaam in een opdrukpositie te plaatsen.
  2. Buig je ellebogen en laat je gewicht ondersteunen door je onderarmen – en niet je handen!
  3. Je lichaam moet een rechte lijn vormen van je schouders tot je enkels.
  4. Betrek je kern erbij door je navel terug te trekken, richting je ruggengraat.
  5. Houd deze positie aan gedurende de voorgeschreven tijd.

Schema

planking blijf op maat

Hoe doe je mee?

Schrijf je in via onderstaand formulier of via contact@blijfopmaat.nl. Of like ook de Groep PlankChallenge op facebook! Ontvang dagelijks een berichtje om ervoor te zorgen dat je je plankoefening daadwerkelijk uitvoert. DEEL dit met je vrienden en daag ze uit mee te doen!

Start: maandag 27 maart a.s.!

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.