Ineke Vlaar, voedingsconsulent | leefstijlcoach
06-33593260
contact@blijfopmaat.nl

Het Stappenplan op Maat

Stappenplan op Maat

Om controle te krijgen over je gewicht is een dieet alleen niet voldoende. De enige echt werkende formule voor een blijvend gezond gewicht is het aanpassen van je leef- en eetgewoontes naar een gezonde leefstijl! En dat is precies wat je met het 4 of 8 stappenprogramma gaat doen.

Het Stappenprogramma

Een gezond eetpatroon en een gezond gewicht bereiken is een leerproces over jezelf en voor jezelf. Dit kost je tijd en aandacht, maar om te veranderen heb je inzicht en kennis nodig.

Tijdens het programma komen diverse onderwerpen aan bod: je eet- en leefpatroon, beweging, ontspanning, snaaibuien, dipjes, snel weer trek na het eten, stress, suikers, vetten, eiwitten, noem maar op. Je leert in een bepaalde periode naar je nieuwe leefstijl toe te werken. Dit doen we stapsgewijs. Elk consult wordt er een bepaald onderwerp besproken en krijg je opdrachten mee naar huis om mee aan de slag te gaan. Samen kijken we welke stappen jij kan nemen waarbij ik het heel belangrijk vind dat deze ook bij jou passen en voor jou goed uit te voeren zijn.

4 of 8 stappenprogramma

Je kunt kiezen uit een 4 of 8 stappenplan. Ik noem het bewust geen 4 of 8 wekenprogramma, Het is mogelijk om wekelijks langs te komen voor een consult, maar er kunnen ook 2 of 3 weken tussen zitten. Het is maar net wat jij wilt en/of nodig hebt.

Vergoeding

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Dit heeft voor jou als voordeel dat je een vergoeding kunt krijgen als je dit in jouw zorgpakket hebt zitten. Klik hier voor meer info.

Kennismaking

Het programma start met een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Deze wordt vanzelfsprekend niet meegeteld met de consulten van het programma. Tijdens dit gesprek van circa 45 minuten krijg je extra uitleg over het programma en bespreken we jouw motivatie en verwachtingen. We kijken of er een vergoeding mogelijk is en als er een wederzijdse klik is, gaan we van start.

Voedingsanalyse en advies

De eerste stap van het programma is het inzichtelijk te maken hoe je huidige leefsituatie is. Dit doe door het bijhouden van een voedingsdagboek van minimaal 4 dagen. Naar aanleiding van het ingevulde intakeboek krijgen we inzicht in jouw huidige eetpatroon en leefstijl. We bespreken welke aandachtspunten er zijn en hoe je deze kan aanpakken.

Werkboek

Je krijgt een werkboek mee naar huis. Met dit werkboek ga je thuis actief aan de slag. Het is niet verplicht, maar het kan je juist goed helpen. Tevens helpt het je bij het ontwikkelen van zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Elke week neem je een nieuw hoofdstuk met een onderwerp op het gebied van voeding, beweging en leefstijl door. Door middel van oefeningen en opdrachten ontdek je hoe je met een positieve mindset zelf eenvoudig je levensstijl kan aanpassen. Belangrijk is die stappen te nemen die bij jou passen en haalbaar zijn in jouw leven en die jij vol kan houden. Neem je een stap te groot, is de kans ook groot dat je al snel afhaakt en dat is juist niet wat je wil bereiken.  

De consulten

  • Elk consult wordt je gewogen en gemeten. De weegresultaten bestaan uit Gewicht, vetpercentage en spiermassa. Het meten bestaat uit het meten van je middelomtrek
  • In het eerste consult stellen we jouw hoofddoel op en tijdens de consulten maken we subdoelen. Jouw motivatie en verwachtingen worden besproken
  • Stap voor stap (in 4 of 8 consulten) komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals tussendoortjes, ontbijt, lunch, warme maaltijd, vocht, bewegen en ontspanning, wat zijn goede en slechte voedingsstoffen. Samen gaan we kijken welke veranderingen jij aan kunt brengen toegespitst op jouw eet- en leefpatroon
  • Evaluatie afgelopen periode
  • Bespreking van de opdrachten en het nieuwe onderwerp
  • Een gemiddeld consult duurt ca. 1 uur

Kosten:

  • 4 stappenplan: € 140,00
  • 8 stappenplan:  € 245,00

Opgave:

Klik hier voor het contactformulier